Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 05. 29.

Egymást ölik a terrorszervezetek Aleppoban

2016. 05. 29.

Az elmúlt napokban az ISIS terrorszervezet két további falut foglalt el a “felkelőknek” is nevezett többi vahabita terrorista csoporttól; név szerint Kafr Kalbin és Kaldzsibrin helységeket. – közölte az almasdarnews.

A Dzsaish Al-Mudzsaheddin szervezethez hű “felkelők” (érstd: vahhabita terroristák) gyakorlatilag elvesztették az erősségükbe, Mare településre vezető utolsó utánpótlási vonalukat, mert az ISIS terroristák elvágták.

A “felkelők” által tartott másik négy falut szintén elfoglaltak az ISIS terroristák, emiatt jelentős fenyegetést jelentenek a rivális terrorszervezetek által megszállt Azaz határvárosra.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg offenzív egysége, a Tigris Alakulatok Ritianba és Al-Zahraaba települtek Északnyugatra Aleppo városától.

Aleppo-map-update

Az egység parancsnoka Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy úr azt a feladatot kapta, hogy katonáival törjék át a megszálló terrorszervezetek védelmi állásait az Anadan-síkságon; az említett területen húzódik az “iszlamista felkelők” egyetlen Aleppo városába vezető ellátási útvonala.

Tavaly télen a Tigris Alakulatokkal által vezetett hadjárat kiűzte az “Iszlám Államnak” nevezett entitás terroristáit a korábban ostrom alatt álló Kwejersz légi támaszpont körüli ötven településről.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑