Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 06. 23.

Éhes gyerekeket feszítettek keresztre a sötét gyilkosok

2015. 06. 23.

A brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja elnevezésű szervezet jelentése szerint két 18 éven aluli gyereket is keresztre feszítettek az ISIS terroristái. A holttesteket az úgynevezett Iszlám Állam vallásügyi rendőrkapitánysága előtt tették közszemlére. Az áldozatok nyakába egy-egy táblát akasztottak, amely hírül adta azt a “bűncselekményt” amit elkövettek.

“Úgy tűnik, elfogták őket evés közben, ráadásul Ramadán alatt” – ismertette a tényállást egy helyi beszámoló. Az emberi aggyal felfoghatatlan eset a Dajr ez-Zaur kormányzóság területén, Mayadin városában eset meg, ami egy a számos Iszlám Által elfoglalt település közül. Al Kasrah városából mai is három keresztre feszítéséről számolt be a The Independent.

Ramadán idején az a követelmény, a muszlim vallás előírásai szerint, hogy a hívek egy hónapig, napkeltétől napnyugtáig, tartózkodjanak az élelmiszer- és vízfogyasztástól valamint a szexuális kapcsolatoktól, de ez a szabály nem vonatkozik a gyermekekre, a várandós nőkre, betegekre, idősekre illetve azokra az emberekre, akik utaznak.

Nem ez az első alkalom, hogy gyermekeket ölt vagy feszített keresztre az ISIS, februárban, egy az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága által felvett jelentés szerint több esetben fordult elő, hogy kisfiúkat végeztek ki tömegesen, előfordultak lefejezések, keresztre feszítések vagy élve eltemetések is. A csoport iraki fellegvárában, Moszulban ezenkívül a halálra kövezés és a testrészek csonkítása is elterjedt, mint büntetési forma. Ugyanakkor az ISIS előszeretettel toboroz gyerekharcosokat, “kölyköket” kiképzőtáboraiba.

Ezekre az esetekre nincsenek megfelelő szavak, ebben a kérdésben nincs helye objektív újságírásnak, ez egy olyan hír amikor a hírszerkesztő nem tud elvonatkoztatni a tartalomtól. Mert amikor az emberi butaságot és az emberi aljasságot az Úr szolgálatára fogja néhány fekete rongyok alatt masírozó baromállat, akkor ugyan a jóérzésű ember bele fordul ki, de valójában ugyanezt az érzést kívánja nem csak azoknak, akik ezeket istentelen gaztetteket elkövetik, de azoknak is akik mindezt elnézik.

Alfahir.hu – Csé

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑