Európa

2015. 11. 19.

Elindult a szíriai partokhoz a francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozóElindult a szíriai partokhoz a Charles de Gaulle repülőgéphordozó, amely a franciaországi Toulon kikötőjéből futott ki szerdán – közölte a France Info hírrádió. A 129 halálos áldozattal járó, múlt pénteki párizsi terrorakciók után Franciaország keményebb fellépést sürget a merényletekért felelőssé tett Iszlám Állammal (IÁ) szemben.

A repülőgéphordozó és kísérőhajói várhatóan három nap múlva érkeznek meg a Földközi-tenger keleti medencéjébe, amit követően részt vesznek majd az IÁ elleni francia hadműveletekben Szíriában.

A Charles de Gaulle 28 harci repülőgépet visz a térségbe, köztük 18 Rafale és nyolc Super-Entendard típusú gépet, valamint öt helikoptert.

A francia vezérkar nem közölte, hogy várhatóan meddig tart a repülőgéphordozó küldetése Szíria partjainál.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden utasította a Moszkva orosz cirkálót, hogy működjön együtt a francia haditengerészet repülőgép-hordozója által vezetett hajórajjal.

“Közvetlen kapcsolatba kell lépni a franciákkal, és mint szövetségesekkel kell együttműködni velük” – adta ki az utasítást az orosz elnök.

Orientalista.hu

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com