Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 09. 16.

Élő adásban lőtték a tűzszünetet magyarázó katonákat

2016. 09. 16.

Lövések szakították meg a szíriai tűzszünetről készülő élő felvételt Aleppóban, ahol egy orosz tiszt szíriai bajtársával egymásba kapaszkodva menekült az őket lövő ellenség elől. A videó az első nyugodt éjszaka utáni biztonságos állapotokat mutatta volna be, és a védelmi minisztérium rendelte meg a beszámolót.

A videó az orosz tiszt összefoglalójával kezdődik, ahol a férfi elmagyarázza, hogy miről is szól pontosan a tűzszünet, majd arra is kitér, hogy az orosz-szíriai összetartás nélkül ez nem jöhetett volna létre.

“A szíriai tűzszünet alapjában véve működik” – mondja az Alppóba vezető legfontosabb úton. Majd megkezdődik a golyózápor.

Az élő felvétel miatt az orosz és szíriai tiszt – akik a golyók ellenére a kamera előtt maradnak – csak akkor kezd el menekülni, amikor a kamera mögül egyik harcostársuk rájuk parancsol, hogy azonnal keressenek maguknak menedéket, mert bármikor eltalálhatják őket az ellenség lövései.

“Fedezékbe! Fedezékbe!” – hallható az ordítás, majd a tisztek zavarodottan egymásra néznek, és egymásba kapaszkodva a kamera mellé araszolnak.

A lövések egyre gyakrabban, egyre pontosabban érkeznek, így az orosz katona és szír társa végül menedéket keres.

Alaposan melléfogott  az orosz védelmi minisztérium, aki élő adásban szeretett volna bemutatni a “biztonságos tűzszünet” fejleményeit a szíriai Aleppónál: épp akkor kapcsoltak a bevezető úton várakozó katonáikhoz, mikor az ellenséges csapatok is megérkeztek.

Orientalista.hu – (Hirado.hu – Independent)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑