Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 06. 30.

Embertelen körülmények között várakoznak a palesztinok Izraelben

2016. 06. 30.

Egy emberi jogokkal foglalkozó civil szervezet azzal vádolja Izraelt, hogy embertelen körülmények közé kényszerítik a palesztinokat a határokon.

Az Izraeli Információs Központ, ismertebb nevén B’Tselem, a megszállt területeken felügyeli az emberi jogokat. A szervezet szerint a palesztinoknak könyörtelen körülmények között kell órákat állniuk az elviselhetetlen hőségben azért, hogy dolgozhassanak.

A B’Tselem egy képet is kirakott a Facebook oldalára és azt írták mellé, hogy  „a kép a palesztinokról készült, miközben sorban állnak azért, hogy megengedjék nekik, hogy Izraelben dolgozhassanak. Az engedélyt csak akkor kapják meg, ha  megfeleltek a szigorú biztonsági ellenőrzéseknek.”

„Csak a katonaság könyörtelenségét ábrázolja, hogy az embereket órákon keresztül váratják elviselhetetlen körülmények között. A megszállás már 50 éve tart. Ez azt jelenti, hogy az igazságtalanság már fél évszázada zajlik, amelyet a tudatlanság és közöny segít elő” – áll a szervezet közleményében.

A képen egy ellenőrzési pont látható a kora reggeli órákban Ciszjordániában, Betlehem és Jeruzsálem között. Látszik a nagy tömeg, és hogy többen felkapaszkodtak a kerítésre, mert nem fértek el.

„Emberek várnak az ellenőrző pontoknál azért, hogy átvilágítsák őket. Ez nem egy izraeli jelenség. Az ellenőrzőpont egy válasz a civil társadalom elleni terrorizmusra, ami az egész világon bevett szokás minden repülőtéren és határnál” – mondta a Londonban szolgálatát töltő izraeli nagykövet

Korábban Uri Ariele, az izraeli mezőgazdasági miniszter azt nyilatkozta, hogy szégyen Izraelre és a biztonsági helyzetre nézve az, ahogyan a palesztinok várakoznak Ciszjordániában az ellenőrzőpontoknál.

888.hu  – Independent

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑