Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2019. 01. 03.

Emirátusi ls egyiptomi csapatok válthatják az amerikaiakat Szíriában

2019. 01. 03.

A Muraseloon híroldal számolt be arró, lhogy az amerikai elnök Donald Trump megbeszélést folytatott Mohamed Bin Zaid-dal, az Egyesült Arab Emirátusok uralkodójával és Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnökkel arról, hogy a két ország csapatokat küldene Manbedzs városába Észak-Szíriába.

Oroszország ma azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy az Egyesült Arab Emirátusok légi fedezetet és légi védelmet fog biztosítani az egyiptomi és emirátusoki csapatok számára ha azok bevonulnak Manbedzs városába. Arra is vannak utalások, hogy az amerikaik tárgyalásokat folytatnak Egyiptommal és az Emirátusokkal arról, hogy Szíria más területeire is küldenének csapatokat, mint például a szíriai-iraki határvidékre.

Ha az amerikaiak megegyeznek Egyiptommal és az Emirátusokkal azzal felvetődhet más arab országok részvétele is, mint például Marokkó, Algéria és Szaúd Arábia.

A helyszínen már látható volt a légtérben a megnövekedett forgalom. Az egyiptomi légierő egyik C-130 típusú repülőgépe, mely katonákat és felszerelést szállít. A gép december 30-án jelent meg a szíriai légtérben. Helyi információk szerint egyiptomi és az Emirátusok katonái látogattak el Manbej városába.

Az Anadolu török hírügynökség szerint már vannak jelen arab országok katonai egységei Észak-Kelet Szíriában. Szaúdi és az Emirátusok csapatai vannak jelen azokon a területeken, melyek a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, szervezet ellenőrzése alatt állnak. Ezek célja azonban a törökök szerint a ,,határőrizet,, és csupán a szíriai-török határ biztonságára vigyáznak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑