Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 12. 26.

ENSZ közvetítéssel az Iszlám Államhoz menekülhetnek a damaszkuszi terroristák

2015. 12. 26.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet „fővárosába” Rakkaba szabadon távozhatnak a Damaszkusz külterületébe befészkelő iszlamista fegyveresek. Az egyezséget ENSZ közvetítéssel kötötték meg a terroristák a szíriai kormányerőkkel.

Több mint négyezer fegyveres terrorista és család tagjai buszokkal távozhatnak Al-Kadam és Hajr Al-Aswad negyedekből az Iszlám Állam területére.

A megállapodás szerint a lázadóknak szabad elvonulást biztosít a szíriai vezetés, cserébe átadják nehézfegyverzetüket a szíriai hadseregnek és feladják a Damaszkusz központjától mindössze négy kilométerre fekvő, stratégiailag fontos területet. – közölte az MTI:

Az érintett városrészekbe folyamatosan érkeznek buszok, amikkel megkezdik a négyezer terrorista és több ezer fős családtagjaik evakuálását.

A szíriai Nemzeti Megbékélési Minisztérium közleménye szerint a minden fegyveres szabadon távozhat függetlenül attól, hogy melyik terrorszervezet tagjaként harcolt a kormány ellen. Egyes információk szerint a fegyveresek között Nuszra Front (Al-Kaida) és Iszlám Állam tagjai is megbújtak. –írta a Russia Today

A fegyveresek az egyezmény értelmében a nehéz fegyverzetüket át kell adniuk a kormányerőknek csak a kézifegyverüket, vihetik magukkal.

A Damaszkusz környékén tevékenykedő nyugati támogatást élvező „mérsékelt ellenzék” fegyveres csoportjai ezzel nyíltan állásfoglaltak az Iszlám Állammal kapcsolatban.

Nem regéiben egy prominens szíriai ellenzéki politikus Brüsszelből adott interjújában kifejtette, hogyha válaszút elé állítják Assad és az Iszlám Állam között ő az utóbbit fogja választani.

A Nemzeti Megbékélési Minisztérium közleményében szerepel egy következő egyezmény is, ami a főváros mellett fekvő palesztinok által lakott Jarmouk és Palesztin táborokat érinti. –adta hírül a Hezbollahoz köthető Al-Manar csatorna.

A szír fővárosban székelő Palesztin Felszabadítási Szervezet- Központi Bizottsága szerint közel 5000 Iszlám Államhoz tartozó terrorista van körbezárva a palesztin negyedekbe, akik a napokban szintén szabad elvonulást kaphatnak, cserébe átadják nehézfegyverzetüket és az általuk megszállt területet.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑