Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2020. 05. 27.

Erdogan feloldotta az Izraellel életben lévő kereskedelmi embargót

2020. 05. 27.

Miközben Erdogan elnök az izraeli terjeszkedési terveket bírálta egy izraeli teherszállító gép szállt le Isztambulban, mellyel véget ért az Izraellel szemben 10 éve fennálló kereskedelmi embargó.

A vasárnap Isztambulban leszállt El Al járattal kapcsolatban a Törökországban lévő izraeli nagykövetség egy Twitter üzenetben azt írta, hogy a járat elősegíti a két ország között lévő kereskedelmet.

Eközben Recep Tayyip Erdogan török elnök a Ramadán hónapot lezáró Eid Al-Fitr ünnepségen támogatásáról biztosította a palesztin népet és élesen bírálta az izraeli kormány tervét a megszállt Nyugati Part bekebelezésével kapcsolatban.

,,Nem fogjuk megengedni, hogy a palesztin földeket bárki másnak felajánlják.,,

Az Eid Al-Fitr alkalmából a török elnök elmondta, hogy a Nyugati Part bekebelezése sérti a palesztin nép szuverenitását és a nemzetközi jogszabályokat. Ezt Erdogan elnök vasárnap jelentette ki az Anadolu hírügynökség számára.

,,Szeretném tisztázni, hogy a Quds Al-Sharif (Jeruzsálem)a három vallás szent városa, és az első qiblánk (a muszlimok ima iránya) egy vörös vonal a muszlim világ számára.,,

Törökország áprilisban kezdte meg az egészségügyi felszerelések szállítását Izrael számára és ezzel segít az országnak a koronavírus elleni küzdelemben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya) (kép: Twitter)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑