Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2015. 10. 25.

Erdogan szerint összefogtak a szírek, a kurdok és a terroristák

2015. 10. 25.

A török államfő szerint a legutóbbi Ankarában elkövetett öngyilkos merényletért több szervezet is felelős. Szép kis összeesküvés elméletet gyártott nekünk a neo oszmán politikus.

Erdogan szerint korábban arra gyanakodtak, hogy a szélsőséges Iszlám Állam és a kurdok állnak a terrortámadás mögött, most viszont az „új információk” birtokba jutása után kiderült, hogy a szíriai titkosszolgálat is benne volt a merényletben.

„Ez egy kollektív terrortámadás. Az Iszlám Állam, a PKK, a szíriai titkosrendőrség és a szíriai Demokratikus Unió Pártja is benne volt. Együtt tervelték ki a támadást” – mondta a török elnök, Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan pártjának az AKP-nek a népszerűsége folyamtatosan csökken, köszönhető annak, hogy az iszlamista kormány az elmúlt években elhibázott külpolitikát folytatott főleg a szíriai válsággal kapcsolatban, aminek súlyos gazdasági és humanitárius következményei lettek Törökországnak.  Illetve az ankarai kormány számos alkalommal sértette meg az emberi jogokat és a sajtót, szabadságot, akkor, amikor kormánypárti tüntetéseket vert szét, illetve kormány kritizáló médiumokat tiltott be.

Érdekes módon mind két választás környékén terrormerényleteket követtek el egyelőre „ismeretlen” tettesek. A kormányzó AKP minden esetben a kurdokat vagy az Iszlám Államot vádolta meg annak elkövetésével.

A választási kampány hajrájában Erdogan mindent bevetve, már a szíriai titkosszolgálatot is belevonta az ankarai robbantásba.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑