Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 10. 30.

Európa népei kezdenek felébredni

2015. 10. 30.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint “Európa népei kezdenek felébredni”, rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: “az identitásunk forog kockán”. – közölte a kormány.hu

Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nem elfogadható a kvótarendszer

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett, jogtalannak, ésszerűtlennek és unfairnek tartott európai uniós kvótarendszer terve “átnőtt egy még nagyobb veszélybe”, mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák.

“Ezt végképp nem fogadjuk el” – jelentette ki Orbán Viktor, közölve: az EU-tagsággal az nem jár együtt, hogy valaki más – Magyarország akarata ellenére – meghatározza, hogy a magyarok Európába illegálisan érkezett embereket fogadjanak be.

Feltette azt a kérdést is: mikor és ki szavazott arról Európában, hogy ide millió szám be fognak engedni törvénytelenül érkező embereket, majd szétosztják őket?

Ilyen döntés nem született egy választáson sem, így a mai történéseknek hiányzik a demokratikus alapja – mondta. Hozzátette: “ma a rendezett, jogszerűen működő EU állapotából az anarchikus állapotok felé haladunk”, mert több vezető is természetesnek fogadja el “a jogon kívüliség állapotát”.

A kormányfő Európa közös veszélyei közé sorolta a terrorveszély megnövekedését – amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: “terroristából egy is sok” -, valamint a közbiztonság alakulását. Utóbbiról azt mondta: az a veszély fenyeget, hogy “beengedjük, sőt behívjuk a Közel-Kelet sajátos belső konfliktusait az EU-ba”.

Az illegális bevándorlókat oda kell visszatoloncolni, ahol először beléptek az EU-ba

A visszatoloncolással kapcsolatban a miniszterelnök megerősítette: a magyar álláspont szerint nem toloncolhatják vissza Magyarországra az itt regisztráltakat, mert a szabályok nem azt mondják, hogy ide kell őket visszaküldeni, hanem azt, hogy oda, ahol először beléptek az EU-ba. Ez pedig Görögország, amely egyébként az egész helyzet kulcsa – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy Görögország nem végzi el a déli határainak védelmére vonatkozó munkát.

Orbán Viktor szerint a migránsözönt – amelyet inváziónak nevezett – egyrészt az embercsempész-hálózat “biznisze” mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik “mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat”.

E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben – jegyezte meg, hozzátéve: a bevándorlókat segítő aktivisták akaratlanul is részévé válnak az illegális nemzetközi embercsempész-hálózatnak.

Kifogásolta továbbá, hogy “olyan véleménynyomás alakul ki Európában, hogy azzal szemben politikusok nem mernek egy másik koncepció jegyében megszólalni”. Példaként azt említette, hogy a kerítés szót nem lehet kimondani.

A magyar kabinetet kritizáló Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szavaira a kormányfő úgy reagált: “ez már reálpolitika (…), ez már meztelen nemzeti vagy birodalmi érdek”.

Az Egyesült Államok nem támogatja azt a bevándorlás-politikát, amelyet Magyarország képvisel – jelezte.

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének New York-i felszólalásából egyértelműen kiderült – folytatta -, hogy Amerika érdekeivel nem ellentétes, ha Európába hirtelen több millió bevándorló érkezik háború tépázta térségekből.

“Miközben persze az ő érdekeikkel ez nem ellentétes, azért kíváncsi lennék, hogy ha valaki vízum nélkül be akar jutni az Egyesült Államokba, sikerülne-e élve. Aligha” – mondta Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ha Magyarország a felét megtenné annak, amit az Egyesült Államok tesz – ahol kerítést, falakat építenek és “tűzparancs van” -, akkor “a keresztvizet is leszednék rólunk”.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑