Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2022. 06. 08.

Európában az iszlám radikális csoportjai társadalmi fordulatot akarnak elérni

2022. 06. 08.

A szélsőséges muzulmánok Európában a legaktívabbak, ahol társadalmi, politikai fordulatot akarnak elérni az európai életmód megváltoztatásával – nyilatkozta a marokkói származású Souad Sbai olasz politikus az Il Giornale napilapnak kedden azt követően, hogy Milánóban fejkendős szépségversenyt tartottak fiatal muzulmán lányoknak.

Az észak-olasz nagyváros egyik kerületének számító Cinisiello Balsamóban több mint százan vettek részt a Hidzsáb-királynő elnevezésű versenyen.

A résztvevők kivétel nélkül Olaszországban élő, 14 és 25 év közötti muzulmán lányok voltak, a hajukat eltakaró kendővel vagy fátyollal a fejükön.

“Azt akartuk, hogy példaképek legyenek kortársaik számára” – közölte a versenyt szervező Muzulmán Nők Olaszországi Mozgalma.

“Ez nem integráció, hanem egy radikális világnézet reklámozása. Ez nem iszlám, hanem egy előretörő társadalmi, politikai és gazdasági terv, mely meg akarja változtatni az európai életstílust” – reagált Souad Sbai a jobboldali Il Giornaléban.

A muzulmán nők jogaiért küzdő marokkói származású olasz aktivista, korábban a jobbközép Szabadság Népe (PdL) pártkoalíció parlamenti képviselője volt.

Kifejtette, a hidzsáb viselését nem lehet példaként felhozni, mivel a nők megalázásának jelképe, “ne feledjük az otthonaikba bezárt nőket, vagy azokat, akik életükkel fizetnek, mert nyugatiasan akartak öltözködni”.

Megjegyezte, ilyen szépségversenyeket még Marokkóban sem látni, mivel “a radikalizmus mindenekelőtt Európában van jelen”. Hozzátette, a szépségversennyel a szervezők azt a látszatot akarták kelteni, hogy nyitnak a nők felé, miközben “toborzásról” van szó, a közvélemény elkábításáról, a fiatalok csábításáról. “A radikalizmus teret akar nyerni” – mondta Souad Sbai.

Veneto tartomány ügyészsége vizsgálatot indított a június 2-i nemzeti ünnepen a Garda-tó üdülőhelyein történt tömegverekedés miatt: az interneten meghirdetett “Afrika a Gardánál” című találkozón több mint kétezer, többségében észak-afrikai fiatalkorú vett részt.

Több jelen levő olasz lány feljelentést tett szexuális bántalmazás miatt. Közülük négy tinédzser olasz lányt, hazatérés közben, a Milánóba tartó vonaton zaklatták azt kiabálva nekik, hogy azon a vonaton “nincs helye a fehér nőknek”. Az ügyészség még nem azonosította az elkövetőket, akikkel szemben rasszizmus címen is vizsgálat indult.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑