Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 03. 12.

Exkluzív: Bizonyíték került a napvilágra ,hogy Katar képzi ki a Szíriába küldött terroristákat.

2015. 03. 12.

Katar, Törökország és líbiai terroristák közös akciójaként majdnem kétezer észak-afrikai harcost képeztek ki és küldték Szíriába.

Az orientalista.hu-nak is a birtokába jutott a líbiai fővárosban Tripoliban székelő  katari nagykövetség  hivatalos levele amiben tájékoztatja országának arab ügyek igazgatóságának vezetőjét, hogy Líbiában sikeresen kiképeztek 1800 fegyverest és három csoportban Törökországon keresztül küldik őket Szíriába harcolni.

A levélből nem derül ki, hogy a kiképzett terroristák melyik terrorszervezethez csatlakoznak majd, de feltételezhetjük hogy a Nuszra Front vagy az Iszlám Állam kötelékein belül fognak tevékenykedni.

A levél fordítása:

KATAR ÁLLAM NAGYKÖVETSÉGE – TRIPOLI 2013.09.10.

Címzett: ARAB ÜGYEK IGAZGATÓSÁGÁNAK VEZETŐJE – KÜLÜGYMINISZTÉRIUM – DOHA

Tárgy: Önkéntes harcosok felkészítése a szíriai bevetésre

11056725_10153614962038496_295810690_nTájékoztatni kívánom Excellenciádat, hogy megtörtént 1800 önkéntes felkészítése szíriai bevetésre, akik az arab Maghreb és észak Afrika országaiból származnak. A táborokban Zintánban, Bengáziban, Zawiyában és Miszrátában, kiképzést kaptak általános katonai küzdelemre és nehézfegyverekre. Javasoljuk őket három egységre bontva a líbiai kikötőkből török kikötőkbe behajózni, figyelembe véve azt, hogy ezek a csapatok a jövő héten készen állnak.

Kérjük, koordináljanak a török féllel abban, hogy a harcosokat a megfelelő kikötőben várják, valamint értesítsenek az önöknek megfelelő időpontról, amikor a csapatokat küldhetjük.

Kérjük fentiek szíves tudomásul vételét.

Naif Abdallah Al-Imadi – chargé d’Affaire

Orientalista.hu – Sinoda   (fordítás: Mihálffy Balázs)

 

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑