Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 04. 13.

Exkluzív: Brit katonákat fogott el a szíriai hadsereg Kelet-Ghoutában

2018. 04. 13.

Az Al-Mayadeen és a Fars News beszámolói szerint brit katonák estek fogságba a szíriai hadsereg Kelet-Ghoutában történt műveletei során. A britek, akik valószínűleg az SAS és az MI6 személyi állományához tartoznak, korábban lettek a helyszínre telepítve és részt vettek volna egy az USA és a NATO által végrehajtott szárazföldi katonai műveletnek.

A hírügynökség beszámolói szerint ugyanis az Egyesült Államok, a NATO egyes tagállamai, Jordánia és Izrael több irányból is szárazföldi hadműveleteket tervezett Szíria ellen. Azonban a szíriai hadsereg és az orosz légierő sikeres műveletei miatt Kelet-Ghoutában az amerikaiak törölték ezt a katonai akciót. A tervek szerint egy közös izraeli-amerikai légicsapás sorozat nyitotta volna meg az utat a szárazföldi műveletek számára.

A műveletek felfüggesztése után az amerikaiak és a törökök próbálták kimenteni az Izrael, Jordánia és a NATO számára tevékenykedő fegyvereseket és ügynököket és Idlib városába szállítani. Azonban ez nem sikerült nekik így az ügynökeik Kelet-Ghoutában ragadtak.

Számos ügynököt korábban úgy mentettek ki Kelet-Ghoutából, hogy az Egyesült Államok megparancsolta az általa létrehozott és támogatott Nuszra Frontnak és egyéb terror szervezeteknek, hogy egyezzenek bele abba, hogy a civilek elhagyhassák a hadműveleti területeket.

Így a civilek között elrejtőzve ki tudták csempészni az embereiket a szíriai hadsereg által mára már felszabadított területekről. A kicsempészett ügynököket ezután az amerikai és török kézen lévő észak-szíriai területekre menekítették. Azonban úgy tűnik nem mindenkit tudtak időben kimenteni és néhány brit ügynökük a frontvonal mögött maradt.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Sputniknews)

 
 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑