Cadmus fordítás Cadmus
Videó

2016. 06. 17.

Exkluzív videó: Török katona ölelkezik egy Al-Kaidással

2016. 06. 17.

Török  közösségi oldalakon terjed az a videó amiben  a  török katonák találkoznak Szíriában harcoló Al-Kaidás terroristákkal.

A felvétel Aleppotól délre mélyen Szíria területén Khan Toumanban készült. A településen heves harcos folytak a terroristák és a kormányerők között. A felvételt egy halott terrorista mobiltelefonjában találták meg.

Damaszkuszi kormány évek óta hozza nyilvánosságra azokat a felvételeket amik bizonyítják a kapcsolatot a török hadsereg és a Szíriában tevékenykedő terrorszervezetek között.

A tavaly október óta a közel-keleti országban állomásozó orosz hadsereg is több felvétellel állt elő ami bizonyítja, hogy a Ankara engedélyezi, hogy török határon keresztül fegyvereket és dzsihadistákat csempésszenek át Szíriába cserébe olcsón jut hozzá a szír és iraki olajkutakból ellopott fekete aranyhoz.

A török hadsereg több alkalommal katonai támogatást is nyújtott a Szíriában harcoló terrorszervezeteknek. A Szíriai Arab Hadsereg az elmúlt öt évben több tucat török tisztel végzett, akik katonai tanácsadóként segítették a terrorszervezeteket.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑