Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 12. 23.

Fegyverkeznek a németek

2015. 12. 23.

A menekültválság kezdete óta soha nem látott magasságokba ugrottak az önvédelmi fegyverek eladási statisztikái

Egy kiszivárogtatott rendőrségi jelentés szerint 2014-ben 38000 bevándorló követett el bűncselekményt, vagyis naponta legalább 100, bevándorlók által elkövetett jogsértés történik, beleértve a német nőkkel szembeni erőszakos cselekményeket, továbbá szúró-vágó fegyverekkel elkövetett támadásokat, rablásokat és betöréseket – írja a Gatestone Institute elemzése.

A gázspray és gázpisztoly-eladások emelkedésével párhuzamosan egyre többen igényelnek engedélyt éles fegyver tartásához.

Az RTL-nek nyilatkozó fegyverárus elmondása szerint a vásárlók összetétele szerteágazó, a nyugdíjastól a családanyáig sokan érdeklődnek fegyverek után.

Schleswig-Holstein tartományban közel 10000 embernek van fegyvertartási engedélye, amely a valaha mért legmagasabb szám.

Szászországban soha nem látott magasságba növekedtek a paprikaspray, könnygáz, gázpisztoly és számszeríj (!) eladások. Egyes üzletek több önvédelmi fegyvert adnak el naponta, mint a menekültválság előtt egy hónap alatt.

Berlinben a fegyvertartási engedélyhez folyamodók száma 50% körüli emelkedést mutat.

Stuttgartban a helyi fegyverboltok négyszeres keresletnövekedésről számolnak be augusztus óta.

De egy percig se aggódjunk, a kormány és a média igyekszik megnyugtatni mindenkit, hogy nincs összefüggés a migránsválság és a növekvő fegyverigény között.

A Süddeustche Zeitungnak neve elhallgatásával nyilatkozó minisztériumi hivatalnok véleménye alapján, bár a hivatalos kommunikáció szerint nem függ össze a két jelenség, de nem hivatalosan a hatóságok tisztában vannak vele, hogy a menekültválság miatt növekszik az érdeklődés az önvédelmi eszközök iránt.

A német hatóságok mindent megtesznek azért, hogy eltussolják a tömeges bevándorlás és a német állampolgárok önvédelmi fegyver iránti igényének megnövekedése közötti összefüggéseket.

Nem túl meglepő módon egy friss közvélemény-kutatás alapján a németek 79%-a úgy gondolja, hogy 2016-ban rosszabb lesz a gazdaság teljesítménye a menekültválság pénzügyi vonzatai miatt .

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑