Cadmus fordítás Cadmus

Felfegyverzett zsidó telepesek lerohantak egy palesztin falut

2019. 08. 19.

Fegyveres zsidó telepesek hadgyakorlatra hivatkozva megszálltak egy palesztin falut.

Ghassan Daghlas, a Palesztin Hatóság egyik tisztviselője a sajtónak azt nyilatkozta, hogy több tucat illegális zsidó telepes felfegyverkezve hétfő este megtámadta Al-Masoudiya települést és az izraeli hadsereg védelme alatt katonai kiképzést tartottak.

A települést lerohanó illegális telepesek többsége fiatal férfi és nő volt.

,,Izrael,, állam 1967-óta megszállás alatt tartja a Ciszjordániát, ahová azóta több mint 600 ezer illegális zsidó telepes érkezett a különböző számukra kialakított településekre. Ők azok akik a Ciszjordánián és a megszállt Jeruzsálemben illegálisan foglaltak el palesztin földeket és ingatlanokat.

,,A nehéz fegyverek birtoklása nem számít terrorizmusnak ha azt az izraeli telepesek birtokolják…Kíváncsiak vagyunk, hogy mit szólna a nemzetközi média ha azokat a fegyvereket palesztinok birtokolnák.,,

Ciszjorádiában található zsidó telepek azonban a Negyedik Genfi Konvenció 49. cikkelye alapján illegálisnak számítanak. Ennek értelmében ugyanis egy megszálló hatalom nem telepítheti be saját állampolgárait az általa megszállt területre.

Az izraeli telepesek azonban rendszeresen zaklatják a palesztin lakosságot a megszállt területeken sőt rendszeresen gyilkolnak meg civileket. A házakat pedig lerombolják, a háziállatokat megmérgezik.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestine Chronicle)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑