Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 18.

Felrugta fegyverszüneti egyezményt a nyugat kedvenc fegyveres csoportja

2017. 11. 18.

Az elmúlt 72 órában vahhabita terroristák Damaszkusz Harasta nevű elővárosában felrúgták a deeszkalációs egyezményt és a fővárostól északra megtámadtak egy szíriai katonai létesítményt, amely “Közlekedés Igazgatási Székház” néven ismert.

A támadást egy alagúton keresztül kezdték, amelyen át eljutottak Harastaból a létesítmény segélyhelyéig.

A létesítményben települő szíriai csapatok védekező manőverbe kezdtek és visszavonultak az épületek többségétől, valamint a korábban kiépített erődített állásokban gyülekeztek.

Az elmúlt 72 órában a Szíriai Köztársasági Gárda és más egységek visszafoglalták az összes pontot egy kisebb javító állomás kivételével a létesítményen kívül, és csak rövid idő kérdése míg ezt is visszaveszik.

Ezeket a támadó cselekedeteket egy olyan szervezet követte el, amit nemzetközi érdekcsoportok “ellenzéknek” merészelnek nevezni, valamint ez a bizonyos szervezet a Sivatagi Királyság parancsait hajtja végre, ahogyan korábban már számos alkalommal megpróbálta megtámadni Damaszkuszt most is kudarcot vallott.

A térségben a Szíriai Légierő ezt megelőzően minden hadműveletet szüneteltetett, a szíriai kormány jó szándékának jeleként, biztosítva a politikai rendezés elsődlegességét. Azonban amióta a vahhabita terroristák megsértették a megállapodásokat a Szíriai Légierő újra aktív.

Nem tudjuk, hogy a szíriai katonai vezetés mit tervez ezekben a térségekben miután helyreállt az agresszió előtti helyzet, de majdnem biztosak vagyunk benne, hogy a Szíriai Fegyveres Erők Főparancsnokságának a türelme elérte a végső határát.

A Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet támadása kudarcot eredményezett Kelet-Gouthaban

Csütörtökön a Szíriai Arab Hadsereg visszaverte a Harakat Ahrar Al-Sham nevű vahhabita terrorszervezet támadását, amely a hadsereg Harcjármű Bázisa ellen irányult Harasta elővárostól délre a szíriai főváros Damaszkusz közelében, közölték kormánypárti és dzsihádista hírforrások.

Szíriai vahhabita aktivisták szintén azt jelentették, hogy a Szíriai Légierő vadászbombázói több, mint 55 légi csapást mértek az elmúlt 48 órában a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet állásaira Harasta körül.

Kormánypárti források ezenkívül bejelentették, hogy a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg ellentámadást tervez Harasta körül. A források szerint a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereghez” tartozó militáns csoportok szintén támogatták az Ahrar Al-Sham Harcjármű Bázis elleni támadását.

Eközben a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet azt közölte, hogy több épületet elfoglalt a bázison és videókat tett közzé az ott tartózkodó fegyvereseiről.

Vahhabita források szerint az Ahrar Al-Sham Mozgalom Harcjármű Bázis ellen támadása nagyon nagy erejű volt. Az Ahrar Al-Sham terrorszervezet és a vele szövetséges többi dzsihádista frakció déli, nyugati és keleti irnyából rohamozta meg a bázist. A Harakat Ahrar Al-Sham fegyveresei ezenkívül öngyilkos merénylők vezette robbanóanyagos gépjárművekkel (VBIED) és nehéz fegyverzettel támadott, közöttük két darab harckocsival.

A Szíriai Arab Hadsereg az elkövetkező valószínűleg visszafoglalja az összes állást a Harcjármű Bázison az Ahrar Al-Sham Mozgalom fegyvereseitől. Azonban a támadás rávilágított arra, hogy a szélsőséges vahhabita terrorszervezetek továbbra is erősek az általuk megszállt Kelet-Goutha régióban. Emiatt a Szíriai Arab Hadsereg következő nagy csatája feltételezhetően nem Idleb tartományban, hanem Kelet-Gouthaban bontakozik ki.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑