Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 11. 20.

Felszabadult az Iszlám Állam utolsó szíriai fellegvára (Videó)

2017. 11. 20.

A mai nap folyamán a Szíriai Arab Hadsereg erői elfoglalták az Iszlám Állam utolsó fellegvárát, Al-Bukamal városát. Ezzel ki lehet nyugodtan mondani, hogy a terrorkalifátus már nem csak Irakban, hanem Szíriában is elbukott.

A következő videón az látható, ahogy felszabadult város utcáit ellepik az ünneplő katonák. A tömegben egyre több szír zászló kerül elő, igazi nemzeti ünnep ez, hiszen végre kimondhatjuk, hogy a szír emberek millióit éveken keresztül rettegésben és terrorban tartó vahabita “kalifátus” elvesztette a háborút, s pusztulásra ítéltetett.

Nem túlozzuk el, ha azt állítjuk, az Al-Bukamalban vívott csata volt az egyik legkeményebb az eddigiek között, az ott lévő ISIS terroristák magas szintű tapasztaltsága és a kapott segítség miatt.

Az Al-Bukamalt megszálló ISIS terroristák nagyon sokféle fegyverzetből kaptak utánpótlást, ami nem csak a harcokban felhasznál irányított páncéltörő rakétákra korlátozódott, amelyekből összesen többet vetettek be, mint az összes eddigi sivatagi összecsapásokban, beleértve a Deir Ezzor városáért vívott csatát.

A szíriai Központi Katonai Médiaszolgálat felvételén még az Al-Bukamalban és környékén látható harci műveleteket láthatjuk.

 

A szíriai kormányerőknek és szövetségeseiknek el kellett kerülni a lehetséges vesztségeket és vissza kellett vonulni a város körüli térségbe, miután először behatoltak oda, és teljesen ostromzárba kellett venni az itt maradt vahhabita terroristákat. A kormánycsapatok megerősítették külső védelmi vonalaikat, hogy elzárják az ISIS terroristákhoz kívülről küldött lehetséges utánpótlás útját.

Azután a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik újra megrohamozták a várost, megfelelő időben és erővel, házról házra pucolva ki azt. A mai nap folyamán az utolsó állásokat és katlanokat is megtisztították az Iszlám Állam harcosaitól.

Al-Bukamal felszabadulásával az Iszlám Állam az utolsó jelentős települést is elvesztette. Bár a terroristacsoport továbbra is ellenőrzése alatt tart pár falut, valamint lakhatatlan sivatagos területeket, innen már valószínűtlen, hogy valaha is újra feltámadjanak. Ugyanakkor viszont, arra mind Szíriában, mind Irakban számítani kell, hogy a terrorszervezet fanatikusabb egységei még hosszabb ideig nem fogják feladni a harcot.

Orientalista.hu – Crusader / Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑