Cadmus fordítás Cadmus
Esemény

2015. 11. 11.

Felvidéki előadás sorozat a Közel-Keleti kereszténységről

2015. 11. 11.

Hetek, sőt hónapok óta a migránsválságról szólnak a híradások, ami a hétköznapi embert mindeddig kevésbé érdeklő témákat is felvet. Születnek kérdések és válaszok, vagy inkább csak kérdések, mert a sok esetben egymásnak ellentmondó válaszok inkább elbizonytalanítanak, már-már félelmet keltenek.

 A keresztyén embert a kialakult helyzet azért is feszíti, mivel hittestvérei legyilkolásáról szóló hírek abból a térségből is érkeznek, ahonnan a bevándorlók egy része Európába érkezik. S bár nem kell párhuzamot vonni a kettő között, hiszen sok menekült a keresztyéneket is üldöző csoportok által előidézett feszültségek miatt is menekül otthonából, de a média gerjesztette vélt, vagy valós félelem (ez talán csak évek múltán fog kiderülni) az ember elméjében a kettőt mégis összekapcsolja.

 A tisztábban látás, letisztultabb kép nyerése, és a nyilvánvalóan meglévő, de a médiában egyre halkuló keresztyénüldözés „megismerése” céljából felvidéki református gyülekezetek az iszlám világ és a keresztyénüldözés témában előadásokat szerveztek.

Az előadások tervezett helyszínei és időpontjai:

  • November 14.-án 17:00-kor a Szepsi Református Egyházközség a Szepsi Vállalkozói Inkubátorban ad helyszínt az előadásoknak. Facebook esemény itt.

Az előadók és előadásaik címe:

Youssef Fakhouri: Keresztyénüldözés a 21. században a Közel-Keleten

Adonis Kassab: A hit nemes harca Szíriában – A múlt és a jelen tükrében

 „Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. (…) Emlékezzetek arra, az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak…”

János evangéliuma 15, 18. és 20.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑