Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 06. 26.

Ferenc pápa fogadta az Afrikai Intézményesített Egyházak szervezetét

2018. 06. 26.

Afrika felemelkedése, a béke és az emberek életkörülményeinek javítása érdekében sokat tehetnek a keresztény egyházak, a köztük lévő teológiai és egyháztani eltérések dacára. Ferenc pápa erről beszélt június 23-án az Organization of African Instituted Churches képviselőinek.

A keresztények fogjanak össze Afrikáért

Első ízben fogadta audiencián a pápa az 1978-ban alapított Afrikai Intézményesített (Független) Egyházak szervezetének tagjait. Beszédében Afrikát az irgalmas szamaritánus példabeszédéből ahhoz az emberhez hasonlította, akit útközben megtámadnak, megsebesítenek, kirabolnak és otthagynak az út szélén.

Ezzel szemben Jézus Krisztus evangéliuma reményt, békét, örömet, harmóniát, szeretetet és egységet nyújt a kizsákmányolt szegényeknek, a frusztrált fiataloknak, a fájdalomtól kiáltó időseknek és szenvedőknek.

Elő kell mozdítani a békét a konfliktusos régiókban, szolidárisnak kell lenni a rászorulókkal, szolgálni a közjót, és védeni az emberek méltóságát, szabadságát és jogait. Ebben kell összefogniuk a keresztényeknek. Segítsék elő a különböző etnikai, nyelvi és vallási csoportok együttélését.

A Szentlélek világosítson meg minket, hogy megtaláljuk a módját, miként működhetünk együtt – keresztények, hagyományos vallásúak és muzulmánok – egy jobb jövőért Afrika számára – fohászkodott végül Ferenc pápa.

Vaticannews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑