Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 11. 22.

Folyamatosan fejlesztik a szíriai orosz légibázist

2016. 11. 22.

A légi támaszpont a központja Oroszország “Iszlám Állam” és más terrorista szervezetek elleni hadműveleteinek.

Oroszország szíriai légi bázisán “számottevő fejlesztés” valósul meg, jelentette be az Oroszországi Föderáció Szövetségi Tanácsa (a törvényhozás felső háza) honvédelmi bizottságának elnöke, Viktor Ozerov.

A Hmeimim katonai repülőtér délre fekszik a szíriai Lattakia városától és Oroszország “Iszlám Állam” és más vahhabita terrorista szervezetek elleni hadműveleteinek a központja.

Ozerov szerint az Orosz Légierő repülőtéren állomásozó kontingense új infrastruktúrát épít ki a repülőtér korlátlan használata érdekében.

“Hosszabb időtávra jöttünk Szíriába. Ezért az infrastruktúra fejlesztése szükséges a repülőtéren és a települési körzetében egyaránt.”

Ozerov szerint a légi támaszponton történő fejlesztések legvalószínűbb formája “legalább” egy második kifutópálya építése lesz, a repülőtérről kiinduló hadműveletek magas száma és az intenzív légi tevékenység miatt.

Azonban a modernizáció nem csak a kifutópálya és a repülőtér berendezéseit, de a rádióállomásokat, a légvédelmi rakétarendszerek indítóállásait, az elhelyezési körleteket és a vízellátó-szennyvízelvezető műveket is érinti, szintén sor kerül a védelmi zóna és repülőtér műszaki berendezéseinek bővítésére.

Ozerov nem zárta ki a lehetőségét, hogy a légi bázis fejlesztése befolyásolhatja az SZ-400 légvédelmi rendszer települési helyét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑