Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 10. 30.

Folytatódik a dzsihadisták elleni offenzíva Deir Ezzorban (videó)

2017. 10. 30.

A Szíriai Arab Hadsereg és Hezbollah felszabadították a T2 szivattyúállomást Deir Ezzor tartomány délkeleti részén.

Első alkalommal 2012 óta, a Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni Hezbollah paramilitáris egység nagymértékű támogatásával, helyreállította az ellenőrzést a kiemelt fontosságú T2 szivattyúállomás és a közeli repülőtér felett, miután csütörtökön döntő áttörést érte el a délkelet-szíriai frontvonalon.

Nem sokkal a fontos olajipari létesítmény elfoglalása után, a Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata új felvételeket tett közzé a legnagyobb részben lerombolt T2 szivattyúállomáson és környékén, az ISIS nevű terrorista entitás elleni hadműveletről, amely körülbelül 100 kilométerre délre fekszik a tartományi fővárostól.

A hagyományos hadviselés körülményein kívül, a hadsereg tűzszerészeinek kiemelt feladata van, ugyanis az ISIS terroristák gyakran telepítenek szét aknákat és házilagos készítésű robbanószerkezeteket, mielőtt visszavonulnak a mögöttes állásaikba.

A múlt héten, Isszam Zaher Al-Din vezérőrnagy (az egyik legjobban tisztelt szíriai tábornok) hősi halált halt egy aknarobbanásban, ami még jobban rámutat az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás uralma alól felszabadított területek aknamentesítésének szükségességére!

Mindazonáltal a T2 szivattyúállomás szilárdan a szíriai kormánycsapatok és szövetségeseik ellenőrzése alá került, a Szíriai Arab Hadsereg megteremtette a lehetőségét egy “harapófogó” jellegű offenzíva megindítására Al-Bukamal irányába, amely egy katlant eredményeznek Homsz és Deir Ezzor tartományok határvidékén vagy rákényszerítené a térségben bekerítésre kerülő ISIS terroristákat a végső visszavonulásra.

A felvételen Szíriai mesterlövész TOW páncéltörő rakétát indító ISIS terroristát likvidált. Egy Al-Bukamal város közében lévő faluban zajló harcok pillanata. Lövészek páncélozott járművek támogatásával mozognak előre és ráakadnak a vahhabita terroristák tüzelőállására. A militánsok amerikai gyártmányú páncéltörő rakétaindító berendezést helyeztek el az egyik házban. Szíriai harckocsik fedezékekből lövik az ellenséget. A tűzvezetésbe mesterlövészek is bekapcsolódnak. Úgy látszik az egyikük képes volt semlegesíteni a rakétaindító berendezés kezelőjét.

A szíriai kormányerők két újabb kerületet szabadítottak fel Deir Ezzorban

Kemény harcok folytatódnak a keleti-szíriai Deir Ezzor város még ISIS terroristák megszállta részeiben, amikor a szíriai kormánycsapatok megpróbálják kiszorítani a terrorszervezetet a város egész területéről.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulataival az élen, a kormányerők ma az ISIS terroristák elleni heves összecsapásokat követően visszafoglalták az Al-Arifi és az Ummal kerületeket. .

Eközben a hadsereg tüzérsége nehéz lövegekkel és sorozatvető rakétákkal lövi az ISIS terroristák állásait, hogy fedezze a szárazföldi csapatok előretörés Raszafeh, Al-Hamidijah és Al-Shejkh Jaszin kerületekbe.

Korábban a Szíriai Arab Hadsereg teljesen az ellenőrzése alát vonta a kiemelt fontosságú Hawidzsat Szakkr-t, az Eufrátesz-folyó nyugati partján.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑