Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 19.

Folytatódnak a harcok Palmyráért (videó)

2016. 12. 19.

Az ISIS terrorszervezet lefékeződött Palmyrától nyugatra, miközben a Szíriai Arab Hadsereg folytatja az ellenoffenzíváját.

Az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet nagy támadását megállította a Szíriai Arab Hadsereg, ezt követően két hét óta először offenzívába ment át.

Mivel az ISIS terrorentitás fegyveresei képtelenek voltak továbbhaladni Palmyrától nyugatra, ezután a Szíriai Arab Hadsereg a hétvégén átvette a kezdeményezést, hogy visszafoglalja a stratégiai fekvésű T-4 Katonai Repülőtér körül elvesztett területeket.

A Köztársasági Gárda 800. Ezrede vezetésével a Szíriai Arab Hadsereg katonái vissza tudtak szerezni számos helyszínt a T-4 repülőtér közelében, közötte az Al-Shaarah magaslatot és ellenőrző pontokat északra az “Elhagyott Katonai Bázistól”.

Vasárnap éjjel a Szíriai Fegyveres Erők folytatták a hadműveleteket a T-4 légi bázis közelében, megtámadva az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet védelmi vonalát a katonai létesítménytől délre fekvő térségben.

Egy katonai forrás a T-4 légi támaszpontról közölte, hogy a Szíriai Arab Hadsereg 800. Ezrede visszafoglalta a légvédelmi bázist délre T-4 repülőtértől, megölve és megsebesítve az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet nagyszámú fegyveresét a kelet-homszi térségben.

a-sziriai-koztarsasagi-garda-katonaja-ma-a-t-4-legi-tamaszponton

A Szíriai Köztársasági Gárda katonája ma a T-4 légi támaszponton.

A Szíriai Fegyveres Erők ezenkívül vasárnap megsemmisítettek 4 darab ellenséges páncélozott járművet, miközben nagy mennyiségű lőszert és fegyverzetet foglaltak le a hadművelet során.

A Szíriai Fegyveres Erők mostanáig megtámadták az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet védelmi állásait Kaszr Al-Hajr Gharbiban, egy kis sivatagi településen 20 kilométerre délre a T-4 Katonai Repülőtértől.

A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terrorszervezet másik támadási kísérletét verte vissza Kelet-Homszban

Szíriai Arab Hadsereg egységei szombaton az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorentitás újabb nagy erejű támadási kísérletét verték vissza délnyugatra a stratégiai fontosságú T4 (Tijasz) Katonai Repülőtértől, Homsz tartomány keleti részén.

Egy katonai forrás a T4 légi bázisról közölte, hogy az említett terrorszervezet támadást indított az Al-Fawaraa vízmű térségében. A kormányerők visszaverték az ellenséges támadást és eközben megsemmisítettek 3 darab páncélozott járművet, 2 darab harckocsit és 5 darab műszaki járművet, valamint legalább 20 fő ISIS terroristát likvidáltak az összecsapásban. Végül a megszálló fegyveresek visszavonulásra kényszerültek.

Ezalatt a Szíriai Arab Hadsereg egy másik alegysége visszaverte az ISIS terroristáknak a hadsereg Al-Furs magaslaton lévő védelmi állásai ellen indított támadását északkeletre Al-Kariatain várostól. Itt a kormányerők 2 darab ellenséges páncélozott járművet , 3 darab egyéb, 23 milliméteres űrméretű nehéz géppuskákkal felszerelt, ellenséges gépjárművet semmisítettek meg.

A hivatkozott oldalon látható videó az ISIS terroristák mai támadásának következményeit mutatja be Al-Fawaraa térségében. Két ellenséges harckocsi közül az egyik teljesen megsemmisült, a másik megrongálódott, valamint egyéb fegyverzet látható,amelyeket a megmaradt és a térségből elmenekülő ISIS terroristák hagytak hátra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑