Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 22.

Folytatódnak a terrorista ellenes hadműveletek Szíriában

2016. 08. 22.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei újabb offenzívát indítottak Palmyránál, és folytatják hadműveleteiket Aleppo tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg támadásba kezdett Palmyrától keletre

2016. 08. 21. Leith Fadel jelenti

Palmyra (Tadmur) (01.30) – A Szíriai Arab Hadsereg 11. és 18. Páncélos Hadosztályainak kijelölt egységei szombat éjjel egy ellenoffenzívát indítottak Palmyrától keletre, a homszi sivatagban, megtámadva az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” védelmi vonalát a gabonatárolók közelében

syria army palmyra

Az iráni Hamadan légi támaszpontról felszálló orosz távolsági bombázók támogatásával a Szíriai Fegyveres Erők lerohanták az ISIS terroristák védelmi állásait keletre a gabonatárolóktól és két megerősített ellenőrző pontot foglaltak el a nemzetközi főútvonal mentén.

A Szíriai Arab Hadsereg szombat éjjeli ellentámadása majdnem két hónapja az első alkalom, hogy a kormányerők offenzívába mentek a Palmyrától keletre elterülő sivatagos zónában.

Ezt megelőzően a Szíriai Fegyveres Erők ezen a frontvonalon védelemben voltak, amikor az “Iszlám Államnak” nevezett terrorentitás fegyveresei számos alkalommal megpróbálták elfoglalni a Talilah útkereszteződést és betörni Palmyra (Tadmur) keleti részébe.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a SyriaTel magaslatot Dél-Aleppoban

2016. 08. 21. Leith Fadel jelenti

Aleppo, Szíria (03.00) – Jelentések szerint a Szíriai Fegyveres Erők, a libanoni Hezbollah és a Harakat Al-Nudzsaba paramilitáris egység támogatásával, ma elfoglalták a SyriaTel magaslatot Dél-Aleppoban, miután visszaverték a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege) terrorista koalíció reggeli ellenoffenzíváját.

aleppo térkép 2016.08.21

A Tigris Alakulatokkal az élen, a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik megrohamozták a keleti oldalon a SyriaTel magaslatot, ahol szembeszálltak a Dzsaish Al-Fatah kimerült terroristáinak egyik csoportjával.

Kemény tűzpárbajt követően a “dzsihádista felkelők” (értsd: vahhabita terroristák) visszavonultak a SyriaTel magaslatról, átengedve nyíltan ezt a helyszínt a Szíriai Fegyveres Erők ellenőrzése alá.

A SyriaTel magaslat mai elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik kitartóan nyomulnak előre nyugat felé a Tüzérségi Bázis felé Muszharifah közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg elérte a Ramuszeh hidat Dél-Aleppoban

2016. 08. 21. Leith Fadel beszámolója

Aleppo, Szíria (04.00) – A Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” a jelentések szerint megszerezték Ramuszeh hídját Dél-Aleppoban, miután egy gyors támadást indítottak a Szanurbat dombról a Tüzérségi Akadémia közelében.

Egy Aleppo városi helyi újságíró szerint a Szíriai Fegyveres Erők teljesen ellenőrzésük alá vonták a hidat, miután a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) terrorista koalíció fegyveresei visszavonultak az Al-Ramuszeh kerület felé.

Jelenleg intenzív tűzharc zajlik Ramuszeh kerület keleti részében, amikor a Szíriai Fegyveres Erők megpróbálnak visszafoglalni több pontot a Dzsaish Al-Fatah fegyvereseitől.tigris alakulatok

Az Orosz Légierő a Szíriai Arab Hadsereget támogatva már több, mint húsz légi támadást hajtott végre Dél-Aleppo területén.

A Szíriai Arab Hadsereg vahhabita terroristák ellentámadását verte vissza Dél-Aleppoban

Aleppo, Szíria (12:30) – A Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) terrorista szövetség “dzsihádista felkelői” (értsd: vahhabita terroristák) egy erőteljes ellentámadásba kezdtek ma Aleppoban, megrohamozva a Khan Tuman és Ramuszeh közötti út felé magasodó dombtetőt Al-Karasszi közelében.

A Dzsaish Al-Fatah terroristák offenzívájukat azzal kezdték, hogy heves tűzharcban visszaszorították a Szíriai Fegyveres Erőket Tal Umm Karatól; azonban a sikerük itt véget ért.

Nem sokkal azután, hogy a Szíriai Fegyveres Erők visszahúzódtak Tal Um Karatól, a Dzsaish Al-Fatah fegyveresei merész próbálkozást tettek a stratégiai magaslat visszafoglalására, az Orosz Légierő folyamatos bombázásai ellenére.

A Dzsaish Al-Fatah fegyvereseinek kísérlete ma reggel Tal Umm Kara visszafoglalására, egy rövid összecsapás után a Szíriai Fegyveres Erőkkel, sikertelennek bizonyult.

Tal Umm Kara birtoklása nélkül a “dzsihádista felkelők” el vannak zárva a Dél-Aleppo kerületeiben rekedt fegyvereseiktől

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑