Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 09. 10.

Fontos utat foglaltak vissza a kormányerők Aleppoban

2016. 09. 10.

A szíriai hadsereg visszafoglalta azt az utat, amely Aleppo kormányerők kezén lévő nyugati kerületeibe vezet, s amelyet az ellenzéki fegyveres csoportok a múlt hónapban szereztek meg, áttörve a város körül húzott ostromgyűrűt – jelentette pénteken az Al-Akhbariya állami tévécsatorna.

24 órával a délnyugat-aleppoi Ramuszeh kerület teljes visszafoglalását követően a Szíriai Arab Hadsereg újra meg tudta nyitni a rajta keresztül vezető utánpótlási vonalat polgári használatra, miután megtisztították a rögtönzött készítésű robbanószerkezetektől (IED) és más veszélyes anyagoktól.

aleppo-szepte9-2016-terkep

Aleppo város Ramuszeh kerületének biztosítása után a Szíriai Arab Hadsereg, a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a libanoni ellenállás (Hezbollah) folytatták az előrenyomulást Délnyugat-Aleppoban és elfoglalták a Sadkop üzemanyagtöltő állomást a Dzsaish Al-Fatah koalíció vahhabita terroristáitól.

Ma reggel a szíriai kormánycsapatok megnyitották a Ramuszeh főutat Dél-Aleppoban és elkezdtek utánpótlást szállítani rajta a kormányerők ellenőrzése alatt lévő Nyugat-Aleppoba. Jelenleg a kormányerők ellenőrzik az Aleppo városába vezető mindkettő stratégiai utánpótlási vonalat, amelyek az alábbiak:

– a Ramuszeh főút
– és a Castello főútvonal.

Valószínűleg Al-Amerija térsége lesz a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseinek következő taktikai célpontja. Al-Amerija elfoglalása lehetővé tudná tenni a kormányerők számára, hogy elkerüljék az Al-Ramuszehbe ellátmányt szállító menetoszlopaik elleni támadásokat. Általában elmondható, a szíriai kormány középtávú célja a térségben, hogy fenntartsa az ostromzárat és kiterjessze az ütközőzónát a hadműveletek körzetében és egész Aleppoban.

aleppo-terkep-21r13r

Arra lehet számítani a következő napokban, hogy a szíriai kormánycsapatok és a szövetséges egységek a következő irányokba folytatják a hadműveleteiket:

– Az 1070. számú lakónegyed és a Hikmah Iskola területe – Ezeknek a körzeteknek a megtisztítása lehetővé teszi, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei biztosítsák a Ramuszeh Tüzérségi Bázis nyugati oldalát;

aleppo-9-szept-2016-terkep

– Jelenleg a kormánycsapatok és a szövetséges egységek már birtokolják az egykori Khan Thuman Lőszerraktárak területét. Azonban maga a város a vahhabita megszállók egyik fő erőssége maradt, hadászati szempontból a Damaszkusz-Aleppo országút mentén elhelyezkedve.

.

Orientalista.hu -Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑