Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 06. 04.

Francia önkéntes fegyveres is életét vesztette Ukrajnában

2022. 06. 04.

Egy francia állampolgárságú önkéntes harcos életét vesztette a harcokban Ukrajnában – közölte pénteken a francia külügyi tárca.

“Szomorú hírt kaptunk arról, hogy egy francia állampolgár halálosan megsérült a harcokban Ukrajnában. Részvétünket fejezzük ki a családjának” – tudatta a külügyminisztérium.

Hivatalos források az AFP hírügynökségnek elmondták: a meghalt férfi önkéntesként indult Ukrajnába. Sem a férfi személyazonosságát, sem a hely nevét, ahol meghalt, nem hozták nyilvánosságra.

Az Europe1 francia kereskedelmi rádió csütörtökön azt közölte, hogy “az első francia harcost” megölték Ukrajnában, a csatorna értesülései szerint az észak-keleti Harkiv közelében.

“A fiatalember az ukrajnai védelem Nemzetközi Légiójában szolgált és részt vett az orosz hadsereg elleni harcokban” – tudta meg a rádió.

Az ukrajnai háború száz nappal ezelőtt kezdődött. Az orosz támadás február 24-i kezdte után nem sokkal Volodimir Zelenszkij ukrán elnök külföldi önkéntesekből álló “nemzetközi légió” létrehozását kezdeményezte az ukrán védelem támogatására.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑