Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2022. 03. 16.

Francia újságíró: az ukrán hadsereg saját civil lakosságát bombázza

2022. 03. 16.

A központi ukrán vezetés már nyolc éve nap mint nap bombázza az ország keleti tartományaiban élő állampolgárait. A nyugati sajtó arról nem számol be, hogy az elmúlt években az ukrán hadsereg és szélsőséges szervezetek támadásaiban több mint tizenháromezer ember vesztette életét Donbasszban.

Egy hete beszélünk erről a konfliktusról, de ez már nyolc éve tart” – mondta Anne Laoure Bonnel francia újságírónő a CNews-on adott interjúban.

Az évek óta Donbasszból tudósító Bonnel szerint minden bizonyíték megvan ahhoz, hogy bebizonyítsák az ukrán hadsereg agresszivitását saját állampolgárai ellen. Az újságíró szerint a Donbasszban élő civileket bombázza az ukrán hadsereg, ami háborús bűncselekmény.

“13 000 halott volt, az emberek kimerültek. Megvan a bizonyíték, ehhez kétség sem férhet” – mondta Bonnel.

Kéthete kedden ismét Donyeckben járt, ahol helyi idő szerint délután fél négy körül az ukrán hadsereg bombázásában két civil meghalt.

“Nyolc éve tart a polgárháború. 13.000 halott. Az elmúlt három napban megnőtt a támadások száma” – írta az újságírónő  a Facebook oldalán.

Bernard-Henri Lévy francia újságíró  (háborús felbújtó lásd, Líbia Szíria, Ukrajna stb. a szerk.) szerint hamisak a kollégái állításai. Bonnel ezután az áldozatokról készült fotókat posztolta a közösségi médiában, hogy bizonyítsa, az ukrán hadsereg háborús bűncselekményeit.

A háborús újságíró a napokban egy donyecki külvárosban járt, ahol egy 83 éves nagymamával beszélgetett. A szomszédja házát felrobbantotta egy ukrán gránát.

A Facebookon Bonnel azt írja, hogy a kijevi kormány évek óta minden nap bombázza a kelet-ukrajnai lakosságot. A köztisztviselők és az orvosok nyugdíját és fizetését sem fizetik tovább. Az emberek éheznek. A hatóságok a Luhanszkban és Donyeckben élő több millió ukrán állampolgárt “terroristáknak” minősítetté.

Orientalista.hu – Sinoda ( Twitter, HunTV)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑