Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 05. 11.

Gondolatok Abdel Rahman sejktől (10.rész)

2015. 05. 11.

Hitelesség

Sokat számít a hitelesség. Ha egy száz éves öregúr életelixírt árul, az hiteles, ha ugyanezt egy 20 éves ficsúr teszi, az nem. Amikor egy földön túli dimenzió örökérvényű igazságait kell felmutatni a romlott világ elé, akkor ez hiteles egy tisztaéletű paptól, bölcs rabbitól, vagy egy tudós sejktől… Azonban nem hiteles egy pedofil püspöktől, kommunista siheder önjelölt rabbitól, vagy egy analfabéta, barbár sejktől…Ma ez utóbbiak világát éljük…

Hol az egyházak lelkiismerete?

Nem vitás, hogy háborúinkat, békéinket, konfliktusainkat, boldogulásunkat a pénzvilág irányítja. Általában mindig az irányít, akinek nem lehet szavát hallani, de ha baj van, őt kell konszolidálni először.

A pénz rendszere változásban van…A világpénzek fedezetének túlnyomó részét Kína, India és gyorsuló ütemben Oroszország termeli meg. USA nincs abban a helyzetben, hogy ez eddigi stratégiával nyeregben maradjon. A dollárt bármely pillanatban értéktelenné tehetné egy olyan döntés, amely nem veszi figyelembe az új hatalmi pólusokat. Az USA még elhúzhatja pár évig ezt a terrorizmus elleni harc c. őrületet, de lassan valami újat kell kitalálnia.

A bankvilág felemelkedése az egyházak válságának korszakát hozta el. Jól látszik mennyire a pénzvilágot kiszolgáló hűbéres rendszert és nem a mindenki előtt szilárdan álló lelkiismeretet példázzák. Aki ma vallását egyházak befolyása alatt gyakorolja, agymosottá válik. Pedig pont a gondolat felszabadítása és más dimenzióba emelése lenne az igazi cél.

Az új egyensúly egy olyan világ létrehozásában rejlik, ahol a jelenlegi erőcentrumok felosztják maguk között Afrika és Ázsia védekezni képtelen régióit. Sohasem fogunk hallani az itt élők százmilliónyinak eltűnéséről, hiszen sem objektív tudósítás, sem egyház nem lesz, aki erről jelentene.

Hol késlelkedik az útmutatás?

Egy társaság akkor irányítható, ha pénzt dobunk közéjük. Akkor az eddigi barátok is egymás torkát szorongatják. Ehhez viszont szegény társaságokra van szükség, mert ha adott egy jólét, akkor senkit sem érdekel a bedobott pénz. Most vagyunk a világ elszegényítési szakaszában, ahol csak azok lehetnek túlélők, akik a bedobott pénzre rávetik magukat erkölcsi, jogi és eddig bevett normáktól függetlenül. Ennek rítustáncát látjuk mindenhol.

És ti kedves egyházak, hol késlekedtek? Nem az a küldetésetek, hogy ilyen helyzetekben felkiáltójelként emelkedjetek mindenki előtt? Hol az útmutatás? Sajnos titeket is megvettek kilóra…mind..

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑