Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 06. 20.

Gondolatok Abdul Rahman sejktől (15. rész)

2015. 06. 20.

Mese a pitbullról, Marad a maszlag, Mindegy mit mondasz.

Mese a pitbullról

Egyszer volt, hol nem volt, Jancsika kapott egy kiskutyát. A kiskutya pitbull volt. Szeretgette, nevelgette. Közben Jancsika is nőtt, kamasz lett és mindenki előtt bizonygatta, milyen nagymenő. A kutyában pedig dolgozott a genetika és minden más kutyát megtámadott. Jancsika már nem tudta érvényesíteni hatalmát a kutya felett. A pitbull önálló életet élt, széttépet embert, állatot, mindent, ami az útjába került. Jancsika sintéreket kért fel a kutya befogására, de tudta, hogy a pitbull a sintéreket is széttépi. Jancsikát szétvetette az öröm, hogy neki van a legerősebb kutyája, ami csak addig kedves hozzá, amíg enni ad neki. Jancsika és a kutya között egy egyezség született. Jancsika jól tartotta a pitbullt, az pedig olyan kutyákat, embereket marcangolt szét, akikre Jancsika rámutatott… Eközben pedig Jancsika ország-világ előtt úgy nyilatkozott, hogy a kutya nem az övé. A kutyában pedig erősödött a vágy, hogy Jancsikát is széttépje egyszer

Bizonyára tudják ki Jancsika és ki a pitbull.

Marad a maszlag

Aki a 21. században a vallások közt olyan szinten tesz különbséget, hogy az egyik követője görbe orrú és göndör hajú, míg a másiké szőke és kékszemű, azt okkal érheti a primitivizmus vádja.

A könyves vallások közti egyedüli különbség kizárólag a pénzhez fűződő viszonyban van. Ez a viszony másodlagosan egy erkölcsi kódexet is meghatároz. Ilyen alapon van Ószövetségi pénzügyi viszony és Korán alapú. Újszövetségi azért nincs, mert erre ez az Írás nem alkotta meg saját elméletét. Gyakorlatilag átvette az Ószövetségi elveket és a szeretettel tette reform zsidóvá az előzőeket. Az Újszövetség abban bízott, hogy a szeretet és emberség elve felülírja a pénzhez fűződő kapcsolatunkat.

A mai harcok, konfliktusok hátterében is a pénzhez fűződő kapcsolat áll. Ha mindezt faji kérdéssé tesszük, akkor eltévelygünk és ellentmondásossá válunk. Ugyanis van olyan zsidó is, aki a Korán szemlélete szerint vág bele egy tranzakcióba és jócskán van olyan muzulmán is, aki az Ószövetség elve alapján üzletel, spekulációs alapon.

Az Iszlám világnak nem a fegyver erejében kellene bíznia, mert abban alul marad. Szövetségesi rendszere is ellenérdekelt. Ki kellene nevelnie végre gazdasági elitjét, amely következetesen a Korán alapú pénzügyi tranzakciók terjesztésére szentelné életét. Ehhez felkészültség, szervezettség és gerinc kellene, ami sajnos hiánycikk. Így marad az üvöltözés és a maszlag…

Mindegy mit mondasz

Valójában teljesen mindegy mit írok ide. Ma elvek nem működnek, csak üzlet. Ha behízelgő módon teszek nyilatkozatot azok mellett, akiknek nincsenek barátaik, csak érdekeik (ez USA jelszava), akkor erősítem a pozícióikat. Ha pedig ellene emelem fel szavam, annak is örül, mert ezzel legitimmé válik a megmentő fellépése. Ez gazdaságilag talán jobb is, mint egy barátság. Amúgy a barátság manapság sokkal nehezebben élhető túl, mint egy ellentétes állapot képviselete. Szaddam Husszein, USA egykori barátja erről hitelesen tudna beszélni, ha tehetné.

Amikor Kína bankjai nem tudnak hiteleket kihelyezni az exponenciálisan növekvő gazdaságuk számára, amikor Oroszország csak az energia és a hadiipara függvényében tud bevételeket generálni és amikor USA pénzügyi fedezete a kínai gazdaság befolyása alá kerül, bizony elég nehéz tisztán látni. Ez egy olyan helyzet, amikor mindenki méretre akarja szabni a másikat. Egy most nyiladozó és a megengedettnél jobban fejlődő török gazdaság egyiküknek sem állt érdekében. Erdogán szárnyait visszavágták. De egymás szárnyait hogy sikerül visszavágni, az a jövő kérdése. Ezt a harcot nem a szárazföldi fegyverek döntik el. Ez sokkal nagyobb buli…csak egy a biztos: megint hülyére vagyunk véve… sohasem az az igaz, ami a szemünk előtt történik.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑