Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 06. 26.

 Gondolatok Abdul Rahman sejktől (16. rész)

2015. 06. 26.

Mi a Shariya? Mi is az iszlám terrorizmus?  Miért tökéletes a Korán?

Mi a Shariya?

Egyre több lelet igazolja, hogy az emberiség Afrikából származik. „Mama Afrika” ellátta vadászterülettel, élelemmel, energiával. Itt tanult meg vadászni, gyűjtögetni és itt sajátította el szerszámainak, munkaeszközeinek, fegyvereinek elkészítését. Tehát itt tanult meg az ember tanulni. Megtanulta, miképpen éljen együtt az őt körülvevő természettel és ehhez milyen együttműködési formákat alakítson ki.

A tűz megismerésével és alkalmazásával az ember hidegebb éghajlatok meghódítására indult, hiszen megszűnt a függőség közte és az őt melegséggel tápláló földrész között. Érdekes ugye? A tűz. Vándorútra kelt és benépesült a föld. Rájött, hogy élelmiszerét nem csak vadászattal tudja megszerezni, hanem termeléssel is. Nem volt szüksége vándorlásra, tehát letelepedett. Létrejöttek falvai, városai. Kitettsége a természettel csökkent, azonban az ember-ember közti viszony új törvényszerűségeket, viselkedési formákat követelt meg tőle. Mivel a természet valaha közel tartotta az embert Istenhez, az ember saját kreációi, a települések egyre távolabb taszították Tőle. Így az ember saját törvényeket alkotott. Ezek azonban elvágták a harmonikus viszonyt az ember és környezete között. Az erő és hatalom törvényei ezek, ahol Isten már nem diktál. Torz társadalmak jöttek létre abnormális törvényekkel, melyek diszharmóniát teremtenek az ember-természet és ember-ember viszonyában. Ezeknek a viszonyoknak beköszöntésekor adta meg Isten időről időre törvényeit, melyekkel vissza akarja a Teremtő téríteni az embert a harmónia útjára. Teljesen mindegy, hogy milyen hit, vallás sajátítja ki ezeket a törvényeket, ezek neve a shariya.

Mi is az iszlám terrorizmus?

Akik ma az Iszlámot önkényesen meghatározzák, azok tudatlanok, hiszen nem létezhet emberi önkény az Iszlámban. Ők nem vallási tudósok, hanem Iszlám imitátorok, akik állandó dilemmában vannak, hogy USA, vagy saját népük tudatlansága irányában hajlítgassák az igét. Az Iszlám imitátorokat követik azok, akik már a vallást is kifelejtik. Hosszú szakállal ordibálva legitimizálják azt az Iszlám előtti múltat, melynek bűneit az Iszlám tárta fel és tiltotta meg …Ők az arab imitátorok…A két imitátor csoport tetteiről értesül úgy a világ, hogy Iszlám terrorizmus…

Miért tökéletes a Korán?

Mi muszlimok hisszük és valjuk, hogy a Korán a legtökéletesebb írás, hiszen mindenre otta válasz.  Az emberiség minden bűnét feltárja és kezeli. Nem így lenne, ha az Arab-félszigeten nem követték volna el az emberiség összes bűnét. Ma sincs ez másképp.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑