Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 06. 28.

Gondolatok Abdul Rahman sejktől  (17. rész)

2015. 06. 28.

Lélek dzsihádja. Miért jó a demokrácia? Milyen logika szerint? Manipuláció.

Lélek dzsihádja

Akinek hite van, az nem embereket hív dzsihádra, hanem Allahhoz fohászkodik és Ő megnyitja a küzdelemnek azt az útját, ami Hozzá vezet. Az utak legtöbbször önmagunk leküzdése után vezetnek tovább.

Aki nem önmagát győzi le először és nem Allahtól vár útmutatást, az saját kitalált útján halad, ahol azok győzik le őt, akiket dzsihádra hív.

Miért jó a demokrácia?

Miért kell dogmaként elhinnem, hogy a demokrácia jó, amikor azt látom, hogy kaotikus állapotokat hoz létre. Ahol rendesen működik, ott is demokráciáról beszélnek, de valójában diktatúrát tartanak fenn.

Milyen logika szerint?

Ma a jó logikájából teljességgel érthetetlen a világ. Ha azt feltételezzük, hogy meghatározó értékeink közé tartozik a szegényeken segítés, az éhezés felszámolása, a betegek gyógyítása, a béke megszilárdítása, akkor nagyot tévedünk… Ma a világ csak a rossz logikájából érthető meg… Ezek szerint működnek intézményeink, törvényeink. Nem a szegénységet számolják fel, hanem a szegényeket. Nem az éhínséget száműzik, hanem az éhezőket. Nem a betegségeket küzdik le, hanem a betegeket. A békéről pedig úgy beszélnek, hogy közben háborúra gondolnak. A sátán logikájából minden tisztává és érthetővé válik…Így az is, hogy ki a sátán…

Manipuláció

A vallásokkal semmi gond. Az igazi baj a manipuláció és a kulturális szint.

  1. A manipulációval emberi érdekek szolgálatába állítanak szent szövegeket úgy, hogy azokat kiszakítják kontextusukból
  2. Olyan kulturális közegben ahol pár száz szavas szókinccsel rendelkező és a civilizációtól elzárt kőkorszaki elméjű populációk élnek, nem lehet az értelemre apellálni. Az állati ösztönök szintjén nem működnek a tanok. A diktátorok jól tudják ezt, az ún. demokráciáknak pedig saját önfényezésükön túl fogalmuk sincs, hogy milyen életformák léteznek még rajtuk kívül ezen a földön. A dzsihadista vallási diktátorok pedig kihasználják a helyzetet, mert olcsó populizmussal hatalmat szerezhetnek…

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑