Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 03. 20.

Gondolatok Abdel Rahman sejktől (3.rész)

2015. 03. 20.

Álszent ima

Mit érnek a zarándokutak Assisibe, Mekkába, Jeruzsálembe, ha ezeken csak a szentek és próféták lábnyomát csókolják bálványként? Önző vallásosság, semmit több és a bigottak önmagukért ejtett könnyei. Eközben pedig letapossák, semmibe veszik és veszni hagyják az éhező milliókat, akikért valaha a szentek szóltak és tettek…

Atheista egység

Néha irigylem az ateistákat. Nem frakcióznak, nem képeznek szektákat. Nincs síita ateista, szunnita ateista, protestáns ateista, vagy katolikus… Ők egységesen ateisták.

Mást sem kell tenniük, mint hátradőlni székükben és nézni azt a sok eszetlen hülyeséget, ami hívő oldalon megnyilvánul. Mi, hívők csak a mi egyedi, individuális utunkat tartjuk követendőnek, míg ők a saját együttes útjukat.

Ahol minden nap Ramadán

Biztos, most sok mecsetben idézgetik a Ramadánra vonatkozó ájákat és elhangzanak ugyanazok az hadíszok, tanítások, melyeket évről évre hallunk. Álljon itt e helyett pár fotó, abból a világból, ahol az év minden napja Ramadán, mert nincs élelem, víz…Ezek szolgáljanak örök mementóul mindannyiunk számára.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑