Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 06. 04.

Gyalogosokat gázolt el – Újabb terrortámadás Londonban (képek, videók)

2017. 06. 04.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint több halálos áldozata van a London hídon (London Bridge) előző éjjel történt gázolásnak. A rendőrség közölte azt is, hogy összesen három helyszínen történtek incidensek, és lövések is eldördültek.

A rendőrség közölte, hogy összesen három helyszínen történtek incidensek és lövések is eldördültek.
A hídon szombat éjjel egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött. Szemtanúk beszámolója szerint a járműből ezután három ember kiugrott és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén.

A Scotland Yard megerősítette a Borough Marketnél történt késeléses támadás hírét és részletek nélkül közölte azt is, hogy a közeli Vauxhall városrészben is történt egy incidens.

A rendőrségi tájékoztatás szerint lőfegyverhasználat is történt. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a rendőrök használtak fegyvert egy környékbeli étterem mellett. A Downing Street közölte, hogy Theresa May miniszterelnök folyamatos tájékoztatást kap a rendőrségtől.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint több halálos áldozata van a gázolásnak. A BBC szerint a rendőrség megerősítette, hogy az első két helyen terrortámadás történt.

Zsúfolt városrészben gázolt

A Scotland Yard először csak annyit közölt, hogy „incidens” történt a hídon. A rendőrség közölte azt is, hogy egy másik „incidens” is történt a hídhoz közeli piac, a Borough Market környékén, és ott szintén fegyveres rendőrök tartózkodnak.

Szemtanúk helyszíni beszámolói szerint egy fehér furgon felhajtott a híd déli járdájára, ahol öt-hat gyalogost elütött.
A jármű állítólag elhajtott a helyszínről, egyes beszámolók szerint ugyanakkor a rendőrök egy férfit őrizetbe vettek.
A BBC-nek nyilatkozó szemtanúk egyike lövéseket is hallani vélt. Ezeket az értesüléseket a rendőrség vasárnap hajnalig nem erősítette meg.

A London Bridge környéke rendkívül népszerű, szombat esténként igen zsúfolt turistaközpont. A városrészben rengeteg étterem, pub és szórakozóhely működik. A híd közvetlen közelében emelkedik Nyugat-Európa legmagasabb felhőkarcolója, a több mint 300 méter magas Shard, amelyben szintén számos étterem és egy szálloda is van.
A Sky News információi szerint Vauxhallban is történt „incidens”, amit az Unilad szerint megerősített a rendőrség is. A híradás szerint ott is történt egy letartóztatás.

.

Egyre több az angliai merényletek száma

Márciusban egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt.

Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte. Nem egészen két hete egy manchesteri popkoncert helyszínén egy öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

A manchesteri merénylet után néhány napra a legmagasabb, kritikus szintre emelték a nagy-britanniai terrorkészültségi fokozatot, de a riasztási szintet a múlt hétvégén ismét a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI, Russia Today)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑