Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 11. 29.

Győzelem Hajnala Hadművelet: Kelet-Aleppo északi része teljesen felszabadult (videó)

2016. 11. 29.

Közel 20 négyzetkilométernyi terület szabadult fel Kelet-Aleppoban a megközelítőleg 45 négyzetkilométernyi területű ellenséges megszállás alatt álló keleti kerületekben.

Több ezer polgári személyt sikerült kimenekíteni, miután a Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik meg tudtak nyitni és biztosítani egy övezetet számukra a benti terroristáktól elfoglalva.

11-28-aleppo-sziria-terkep

A szíriai hadsereg közlése szerint Aleppó 12 kerületét foglaltak vissza, és több mint nyolcvanezer embert mentettek ki a iszlamisták fogságából. Aleppo délkeleti részén még mindig közel 150 000 ember él akiket élőpajzsként használnak az iszlamisták.

A civilek beszámolói szerint a nyugat által is támogatott “mérsékelt” fegyveres ellenzék aláaknázta a Szíriai Arab Hadsereg által létrehozott nyolc hummanitárius folyósót. A menekülő civilekre a mesterlövészek vadásztak.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái az éj leple alatt mentik ki a civileket az iszlamisták által megszállt aleppoi kerületekből: 

Hónapok óta először vizet szivattyúznak Aleppo városába, miután a Szulejman Al-Halabiban lévő vízműtelep szivattyúállomását teljesen biztosította a Szíriai Arab Hadsereg.

Több fegyverraktárak és gyárat találtak a szír katonák a visszafoglalt kerületekben:

A szíriai csapatok és szövetségeseik folytatták benyomulásukat a megszállt kerületekbe. Lecsökkenteni a polgári áldozatok számát továbbra is elsődleges fontosságú feladatuk. A felszabadított kerületekbe műszaki századon érkeznek, hogy hatástalaítsák a több száz aknát és robbanóeszközt amit az iszlamisták  rejtettek el az emberek otthonaiba miellőt a város délkeleti részébe menekültek volna.

A helyi tudósítások szerint az iszalmisták közül százan megadták magukat. A szíriai kormány amnesztiát hirdetett minadzoknak a fegyvereseknek akik szíriai állampolgárok és bizonyítani tudják, hogy nem öltek meg embert.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑