Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 01. 19.

Háború kezdődik a megszálló Izrael ellen?!

2015. 01. 19.

A Szíriai Ellenállási Front és a Hezbollah is aktivizálja magát a Golán-fennsíkon és a Galileai területeken.


A lassan négy éve tartó szíriai konfliktus alatt Izrael többször is beavatkozott a terroristák oldalán. Több alkalommal bombázta a főváros környékét, Hezbollahnak szállított konvojokat támadott meg illetve a Dél-Szíriában egyre gyengülő Nuszra Frontnak nyújtott katonai, orvosi és ellátási támogatásokkal próbálta a kormányerőket gyengíteni.

Szíria egyszer sem engedett a provokációnak, és nem használta a légvédelmét, ezzel továbbra is titokban tartotta fegyverarzenálját, hogy egy esetleges későbbi háború kitörése esetén meglepetést tudjon okozni az ellenségnek. Szíriai politikusok minden egyes alkalommal megjegyezték: Az ország fenntartja a jogot magának, hogy amikor majd eljön az idő, megfelelő helyen és körülmények között választ adjon az izraeli agressziókra.

Négy éve annak, hogy Szíriába özönlenek a fegyveres terroristák és a nyugat támogatásával próbálják az országot középkori állapotokba süllyeszteni. A legtöbb egykori szövetséges és barát elárulta az országot és a szír nemzetet. Cserébe pénzt vagy egy darabka földet ígértek nekik Szíria vagyonából és területéből.

Ennek ellenére az ország példátlan összefogásnak köszönhetően képes volt talpon maradni és megvédeni az önmagát, sőt mostanra nagyon úgy tűnik, hogy nem csak védekezni képes hanem a háttérben zajló előkészületeknek köszönhetően a válaszcsapásokra tett ígéretek beérnek.

Bashar Al-Assad Szíria elnöke a legutóbbi izraeli agresszió után kijelentette: „Eljött az ideje annak, hogy aktivizáljuk és felfegyverezzük a Golán-fennsík felszabadításáért harcolni kívánó népi milíciákat.”

Sayed Hasan Nasrallah a Hezbollah főtitkára legutóbbi beszédében, kifejtette: Szíriának köszönhető a libanoni területek felszabadítása az izraeli megszállás alól. Szíria nélkül már rég elveszett volna a libanoni és a palesztin ellenállás. Ezért nemcsak a hűségünket fejezzük ki a szír népnek hanem Szíria határán belül és akár kívül is harcolni fogunk az ország ellenségei ellen.

Nasrallah beszédében kitért arra, hogy a libanoni ellenállási szervezet erősebb mint valaha, olyan fegyverekkel rendelkeznek amit Izrael a legrosszabb álmában se tudna elképzelni. A Fatah-110-es rakéta mára jelentéktelen fegyver a Hezbollahnál.

“Idáig a Galileai területeken tudunk csapást mérni a cionistákra. Most kijelenthetem, hogy megkezdődik a Galileai területeken túlnyúló harc.”

Ami azt jelenti hogy az összecsapások áttevődnek palesztin területre. Izraelnek a támadó magatartását fel kell hagynia és rákényszerül, hogy a saját területén védekezzen.

Idáig nem volt szoros kapcsolatunk a Szíriai Ellenállási Fronttal ami a Golán-fennsíkot akarja visszaszerezni az anyaországnak, de mostantól szorosan együttműködünk velük. -folytatta Nasrallah a beszédében.

Izrael jól tudja, a Szíria ellen elkövetett támadásokért előbb vagy utóbb, de meg kell fizetni. Nem véletlen, hogy míg az izraeli vezetés Franciaországban a „terrorizmus ellen” menetel addig a Közel-Keleten a szír és iraki kormányerők ellen harcoló terrorista szervezeteket támogat, mint például az Al-Kaida szíriai ágát képező Nuszra Frontot vagy az Irak és Szíria területén tevékenykedő Iszlám Államot, aminek az iraki hadsereg fogságába esett tagjainál izraeli gyártmányú fegyvereket foglaltak le.

Negyven éve, hogy a megszállt Golán-fennsík szíriai oldaláról nem indítottak támadást az izraeli hadsereg ellen. Tegnap viszont új nap kezdődött a fennsíkért vívott harc történelmében. A Szíriai Ellenállási Front meglepő és gyors akciót hajtott végre egy izraeli járőrkonvoj ellen, amiben a járművek nagy része megsérült vagy megsemmisült, a halottak és sérültek száma egyenlőre ismeretlen. A háttérben a Hezbollah tisztjei irányították az akciót a fennsík fővárosának számított Konejtira városból.

Erről biztos hallgatni fog a világsajtó, az izraeli válaszról amiben több Hezbollah harcos életét vesztette viszont minden sajtót tudósítani fog.

Valami elkezdődött, egy újabb területet akar visszaszerezni a szír és libanoni ellenállás. A jelenlegi körülmények egyenlőre még az izraelieknek kedveznek, de az idő viszont az ellenállásnak dolgozik. Mint ahogy Gázát és Dél-Libanont is több éves gerillaharccal tudták kiűzni a megszálló hadsereget, most hasonló taktikával de már mélyen a palesztin területeken fognak zajlani a fegyveres akciók.

orientalista.hu  Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑