Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 08.

Hadihelyzet a szír-török határ mentén

2015. 12. 08.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei az utóbbi két napban több hadászatilag fontos magaslatot foglaltak el Lattakia tartomány északi területén a török határ mentén.

A műveletek célja nagyobb szakaszon lezárni a határt és megsemmisíteni az Al-Kaida és más terrorszervezetek kontingenseit és az ország területére illegálisan belépett fegyveres csoportokat, amelyeket a török kormány támogat.

Nemrég Lattakia tartomány északi területén a Szíriai Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Kurdaha városi egységével, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szouriji) teljesen ellenőrzése alá vonta Katf Zijarah magaslati települést a Kurd-hegységben (Dzsabal Al-Akrad), miután kemény harcokat vívott az Al-Kaida (Al-Nuszra Front), az FSA Liwa Szukkur Al-Ghaab és a Harakat Ahrar Al-Sham nevű terrorszervezetek ellen.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők Kabani és Katf Al-Ghadder helységeket támadják, a harcok továbbra is zajlanak.

11201836_622084691267411_1794420490929251126_n

A Szíriai Arab Hadsereg több magaslati pontot foglalt el a török határon: a Török Hadsereg nem reagált.

Lattakia tartomány északi területén a Szíriai Arab Hadsereg Köztársasági Gárda 103. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Lattakia és Kurdaha városokbeli egységeivel, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával és a Szíriai Ellenállással (Mukkawama Szouriji) folytatta gyors előretörésüket a török határ mentén, elfoglalva számos helyszínt a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a Szabad Szír Hadsereg (FSA) “1. Partmenti dandára” terrorszervezetek fegyvereseitől.

A Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és szövetségesei a Zahija-toronynál kezdték támadásukat, ahol szembeszálltak az Al-Nuszra Front és az FSA terrorszervezetek nagyszámú fegyveresével a török határon lévő átkelőhely közelében.

Az Al-Nuszra és az FSA fegyvereseivel vívott összecsapás után a Köztársasági Gárda 103. Dandára és szövetségesei teljesen ellenőrzésük alá vonták a Zahijah-tornyot és a Zahijai-hegyeket, megölve sok ellenséges terroristát az előretörés során.

A Zahija-hegyei között történt előrenyomuláson kívül a Szíriai Fegyveres Erők teljesen ellenőrzésük alá vontak két újabb helyszínt a török határ mentén; ezek a helyszínek katonai forrásaink szerint a 812. számú magaslati pont és Dzsabal Al-Azar a Turkmani-hegységben.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenlegi előrehaladásával a török határ mentén közelebb került a túloldalon állomásozó ellenséges erőkhöz.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑