Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 24.

Hadi helyzet Aleppoban – Bevetésen a Tigris Alakulat

2016. 08. 24.

A Dzsaish Al-Fatah vahhabita terrorista koalíció fegyveresei megindították az eddigi legnagyobb támadásukat a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen Tal Um Karanál, sok páncélozott járművet, harckocsit és élő erőt mozgósítva az offenzívához.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai kifogástalanul erősítették meg állásaikat és terület átengedése nélkül kivédték a hosszú órákig tartó rohamokat. Meg kell jegyezni, hogy az említett magaslatról a Khan Tuman és Ramuszeh közötti útvonal teljesen belőhető, így az útszakasz teljesen használhatatlan.

Hét harckocsi és páncélozott jármű, valamint egy robbanóanyaggal megrakott jármű (VBIED) semmisült meg a sikertelen támadások során, amelyekben vahhabita fegyveresek tucatjai haltak meg és sebesültek meg. A szíriai katonák egy BMP típusú gyalogsági harcjárművet és három harckocsit zsákmányoltak, miután kezelőszemélyzetük elmenekült. Ez a támadás az eddigi legnagyobb volt, amely a magaslat ellen irányult.

Nyilvánvaló, hogy a Tigris Alakulatok egy hasonló csapdát állítottak fel, mint a Mallah gazdaságoknál és a Cement Műveknél a vahhabita fegyveresek rohamainak visszaverésére. Eddig a hatodik sikertelen támadás volt a magaslat ellen, ami “nagy falatnak bizonyult” a támadók részére.

Nem tisztázott, hogy a vahhabita fegyveresek feladnák a kiemelt magaslat visszafoglalására tett kísérleteiket; azonban az összes délnyugat-aleppoi területi szerzeményük a gyakorlatban használhatatlannak bizonyult, mert logisztikai téren képtelenek voltak erősítést és utánpótlást juttatni a Ramuszeh kerületben és kelet-aleppoi negyedekben lévő állásaikhoz. Ez a harcászati helyzet ráveheti a Dzsaish Al-Fatah koalíció katonai vezetőit, hogy megfontolják Ramuszeh kerület és szomszédos bázis elhagyását azért, hogy újragondolják terveiket és máshol vegyenek számításban támadást.

Délnyugat-Aleppo a “felkelők” (értsd: vahhabita terroristák ) likvidálásának övezetévé lett, tüzérségi csapások, légi támadások és rakéta sorozatvető támadások célterülete. Merő öngyilkosság lehet kitartani itt, mert nem nyújt valódi utánpótlási vonalat még a Ramuszeh kerületbe sem (nem is beszélve a kelet-aleppoi negyedekről).

Az elkövetkező hetekben bizonyosan az aleppoi fejlemények fogják meghatározni a szíriai háború menetét Északnyugat-Szíriában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑