Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 02.

Hadi helyzet Kelet-Szíriában

2017. 11. 02.

2017.11.01. Leith Fadel helyzetjelentése.

Bejrút, Libanon (05:30) – Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezetnek rosszul indult az év és úgy tűnik, hogy 2018 sem lesz kedvezőbb számukra, mert a terrorentitást egyaránt több oldalról ütik Kelet-Szíriában és Nyugat-Irakban.

Az Al-Anbar tartomány megtisztítására indított iraki offenzíva arra kényszírette az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezetet, hogy számos egységét áttelepítse a szíriai Deir Ezzor tartományból a határmenti iraki Al-Kaim városhoz, felvegye harcot az Iraki Fegyveres Erőkkel.

Az iraki offenzíva lehetővé tette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomuljon előre a Deir Ezzor-Al-Bukamal országút mentén, amely az iraki Al-Kaim városig vezet.

Hétfő éjjel a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah libanoni paramilitáris egység képesek volt 7 kilométeres mélységben elfoglalni egy területsávot a T-2 szivattyúállomástól keletre, amely 65 kilométerre van Al-Bukamal várostól.

Az Al-Bukamal elleni offenzíva még nem teljesedett ki, az elkövetkező napokban várható, amikorra az elit Tigris Alakulatok áttelepülnek a tartományi fővárosból a T-2 szivattyúállomás körzetébe.

Eközben az Eufrátesz-folyó keleti partján az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd többségű milíciái tovább terjeszkedtek Deir Ezzor tartomány területén.

Az SDF milíciái elérték Markadah nyugati peremét, amely az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet egyik erőssége az Eufrátesz-folyó völgyében.

Amennyiben Markadaht elfoglalják, akkor az SDF milíciái Al-Bukamal városra összpontosíthatják figyelmüket, hogy megszerezzék mielőtt a Szíriai Arab Hadsereg eléri ezt a fontos folymai átkelőhelyet.

Forrás: almasdarnews.com

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑