Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 02.

Hadi helyzet Közép-Szíriában

2017. 08. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges egységek két irányból határozottan törnek előre, hogy felszámolják az ISIS terrorszervezet ostromzárát Deir Ezzor városa körül. Az egyik irány Rakka tartomány déli területe, a másik pedig Palmyrától (Tadmurtól) keletre.

Az ISIS terrorszervezet egyik erőssége, amely a szíriai kormánycsapatok útjában áll Deir Ezzor felé: Szukhanah.

Amennyiben a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei ellenőrzésük alá vonják Szukhanaht, akkor megpróbálhatják elfoglalni a városból északra vezető utat és megostromolhatják a Palmyrától északra lévő, az ISIS terrorszervezet uralma alatt maradt olaj- és gáz-lelőhelyeket.

Mindeközben a szerdai nap folyamán a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította az egész Szabkah környéki katlant Dél-Rakkában, valamint megsemmisítette az ISIS terrorszervezet nagy mennyiségű hadfelszerelését.

A minisztérium közleménye szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei felszabadították a Szabkah környéki katlan egész területét, Hawidzsa Szahnan, Rahbi, Szabkha, Dzsabalija és Rabia falvakat, amelyek az Eufrátesz-folyó közelében fekszenek.

A térségben végrehajtott hadművelet folyamán a kormányerők és szövetségeseik megsemmisítették az ISIS terrorszervezet 330 darab gépjárművét, 3 darab közepes harckocsiját, 11 darab tüzérségi eszközét, 5 darab gépágyúját, 12 vezetési pontját, 3 fegyver és lőszerraktárát, közölte a minisztérium.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑