Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 12. 22.

Hadi helyzet Szíriában – A kormányerők kulcsfontosságú erősséget ostromolnak Dél-Idlebben (videók)

2017. 12. 22.

December 20-án a szíriai kormánycsapatok felszabadították Muszhejrifat Abu Dali és Tall Al-Makta falvakat Idleb tartomány déli részén a Hajat Tahrir Al-Sham (a korábbi Dzsabhat Al-Nuszra, az Al-Kaida szíriai frakciója által vezetett) terrorista koalíció uralma alól.

Így a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) egységei kevesebb, mint két kilométerre megközelítették Abud Dalit. Ez a falu a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista szövetség vahhabita fegyvereseinek kulcsfontosságú erőssége a térségben.

Aleppo

Aleppo tartomány déli területén a Hajat Tahrir Al-Sham fegyveresei visszaverték a hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők Ramlah és Szajjalah települések elleni támadását. A vahhabita militánsok médiafelülete, az “Ibaa” szerint a fegyveseik hét szíriai katonát és egy tisztet ejtettek fogságba az összecsapások során.

December 21-én Dél-Idleb és Dél-Aleppo több pontján tovább folytatódtak a szíriai kormánycsapatok és a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet közötti összecsapások. Szíriai kormánypárti források szerint a Tigris Alakulatok, Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy parancsnoksága alatt, hamarosan csatlakoznak a Szíriai Arab Hadsereg többi egységéhez a megszálló terroristák elleni harcban

Damaszkusz

A Damaszkusz tartományi Kelet-Goutha régióban a szíriai kormányerők és a Hajat Tahrir Al-Sham szervezet közötti megegyezés, a vahhabita militánsok elszállításáról, sikertelen volt. Vahhabita militáns források szerint a Hajat Tahrir Al-Sham tagjai nem tudták végrehajtani a megállapodás rájuk vonatkozó részét, ami az Idleb tartomány területére történő deportálásukról szólt, mert összetűzésben keveredtek egy másik terrorista csoporttal, a Dzsaish Al-Iszlam militánsaival.

Délnyugat-Szíria

A Bejt Dzsinn körüli katlanban a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők elérték a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet fegyveresei által megszállt Mughr Al-Mir falut és szembeszálltak a dzsihádistákkal. Az összecsapások még mindig tartanak a térségben. Ha Mugr Al-Mir felszabadul, akkor ez komoly csapás lesz a Hajat Tahrir Al-Sham katlanon belüli védelmére.

Kelet-Szíria

Az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) milíciái bejelentették, hogy a harcosaik visszaverték az ISIS terrorszervezet támadását Hamam és Dzsarasz Sharki falvakban, Deir Ezzor tartomány területén. Helyi jelentések szerint az SDF három tagja és hét ISIS terrorista meghalt a harcokban.

Az ISIS terrorszervezet ezenkívül Al-Szihhilben megtámadta a kurd vezetésű SDF egyik ellenőrző pontját, ahol a vahhabita terroristák hét polgári személyt és egy kurd milicistát megöltek, valamint az SDF egy “Humwee” terepjáróját megsemmisítették.

A “Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű szervezet ezenkívül bejelentette, hogy 242 új harcosuk fejezte be kiképzését és lépett be a milíciák soraiba. A fegyvereseik az új határvédelmi erők tagjai lesznek, amelyeknek az SDF által ellenőrzött területek iraki határ felőli oldalának őrzése lesz a feladata.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑