Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 21.

Hadihelyzet a szíriai frontvonalakon (videók)

2017. 11. 21.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik felszabadították Al-Bukamalt az ISIS terroristák uralma alól.

November 19-én a Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni Hezbollah, az Iráni Forradalmi Gárda és iraki paramilitáris egységek(Hasd Al-Saabi) helyreállították az ellenőrzésüket Al-Bukamal határváros felett, miután egy hét intenzív harcban felszámolták az ISIS terroristák ellenállását. Az Orosz Légierő és a különleges alakulatok aktívan támogatták a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei előretörését.

Az Iráni Forradalmi Gárda tábornokát, Kassem Suleymani,vezérőrnagyot szintén látták a városban. Korábban a Hezbollah mozgalomhoz kötődő Al-Majadin TV csatorna azt állította, hogy Suleymani, volt az egész Al-Bukamal visszavételére indított hadművelet parancsnoka.

A Hezbollah szíriai médiaszolgálata szerint az ISIS terrorszervezet 150 főnyi fegyverese menekült el Al-Bukamalból át az Eufrátesz-folyón. A jelentések szerint néhányan közülük az USA támogatta, úgynevezett „Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF) adták meg magukat.

Ugyanazon a napon a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai tovább nyomultak előre az Eufrátesz-folyó nyugati partján. A kormánycsapatok elfoglalták Kaszhmah és Szalihijah falvakat, valamint bekerítették az ISIS terrorszervezet egységeit az Al-Majadin és Kaszmah falu közötti térségben.

A „Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF) nevezett milíciák elfoglalták Shaitat várost és a közeli pontokat az Eufrátesz-folyó keleti partján. Szíriai kormánypárti források azt közölték, hogy az SDF milíciái ezt az ISIS terrorszervezet helyi vezérével, Abu Talhat Al-Mohadzserrel kötött megállapodásnak köszönhetően érték el.

Észak-Hamaban a Szíriai Arab Hadsereg benyomult Szhakhtir, Abu Dali falvakba és elfoglalta a Balil-magaslatot, amelyeket korábban a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció és a szövetségesei ellenőriztek. A térségben intenzív összecsapások folynak.

A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) vahhabita terrorszervezethez kötődő források azt állították, hogy a militánsaik megsemmisítettek egy BMP-1 harcjárművet, valamint a hadsereg egy harckocsiját az összecsapások során.

.

Kelet-Gouthaban, Damaszkusz tartomány területén folytatódtak a harcok a Szíriai Arab Hadsereg és a Harakat Ahrar Al-Sham nevű megszálló vahhabita terrorszervezet között a Harcjármű Bázisnál, ahol a kormánycsapatok helyreállították az ellenőrzésüket a parancsnoki részleg, a 446. számú telephely. Így a Szíriai Arab Hadsereg visszaszerezte a vahhabita militánsok által megszállt kulcsfontosságú pontokat a térségben.

Dél-Szíriában a Szíriai Arab Hadsereg benyomult Kafr Hawar, Bejt Szabir, Bajtima falvakba, valamint ellenőrzése alá vonta ezeket. A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció fegyveresei visszavonultak a térségből, köszönhetően a hadsereg műveleteinek és a helyi lakosság terroristák elleni tiltakozásának.

A Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége KAfr Hour falunál támadja az iszlamisták állásait. A települlés határos az Izrael által megszállt Golán fennsíkkal:

Izrael harckocsikból nyitott tüzet válaszul a Szíriai Arab Hadsereg hadműveleteire. Az első incidens még november 18-án történt, a másodikat november 20-án jelentették. A Szíriai Arab Hadsereg az ellenséges belövésekben nem szenvedett károkat és áldozatokat. Tel Avivot nagyon bosszantja, hogy a szíriai kormány egyre nagyobb területeken állítja helyre szuverenitását saját földjén, amelyeket korábban dzsihádista militánsok szálltak meg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑