Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 12.

Hadihelyzet Damaszkusz és Daraa tartományokban

2015. 07. 12.

A Köztársasági Gárda leverte a vahabita terrorszervezetek Dzsobar elleni támadását, Daraaban visszaverték a vahabita terroristák támadásait.

A Hadsereg megtámadta a Kelet-Goutha régiót megszálló terrorszervezeteket

Túl sok meglepetést okozott a Szíriai Köztársasági Gárda 105. Légideszant Dandára a Dzsaish Al-Iszlam(Iszlám Hadsereg) és a Fajlakk Al-Rahman vahabita terrorszervezeteknek, amikor azok támadást indítottak a romhalmazzá vált Dzsobar városánál vasárnap reggel; azonban az vahabita terroristákat lebénította a kialakult hadi helyzet, mert a Szíriai Arab Fegyveres Erők visszaverték az offenzívájukat alig tíz órával annak kezdete után.

A Dzsaish Al-Iszlam és a Fajlakk Al-Rahman terroristái az összeomolt Egyetemi Tornyoknál kezdték támadásukat, ahol a Köztársasági Gárda 105. Dandárának nagy létszámú és tűzerejű kontingense lecsapott rájuk. A katonák az objektumhoz vezető út mentén lévő üres lakóházakban kialakított állásakból csaptak le a megszálló terroristákra.

A Dzsaish Al-Iszlam és a Fajlakk Al-Sham fegyveresei jól felszerelt és biztosított állásokban lévő ellenféllel találták szembe magukat, mert a Köztársasági Gárda katonái vették őket körbe; ezután heves tűzharcok sorozata tört ki, miután a vahabita megszállók maradványai visszavonultak a városközpont felé.

Egy katonai forrás a Kelet-Goutha régióból közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők állományából 11 katona halt hősi halált az intenzív harcokban, miközben a Dzsaish Al-Iszlam és a Fajlakk Al-Rahman terrorszervezetek legalább 35 fegyverese halt meg Dzsobar városában vasárnap.

Jelenleg a harcok kiterjedtek Dzsobaron belül, amikor a Szíriai Fegyveres Erők tűz alá vették a vahabita terrorista frakciókat a Postahivatal és a Parlament tér közelében a városon belül.

Megjegyzés: A Szíriai Fegyveres Erők a Dzsobarban vívott védelmi harcokkal párhuzamosan támadást indítottak a Kelet Goutha régiót megszálló terrorszervezetek ellen. Az offenzívában főleg a Köztársasági Gárda vesz részt, célja Majda, Hawsh Al-Farah, Douma, Al-Rehan, Zibin, Deir Al-Aszafer és Ejn Tarma városok megtisztítása Damaszkusz tartománynak ebben a mezőgazdasági körzetében. Mióta a Qalamun-hegységben a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah elvágta a terroristák utánpótlási vonalait, lehetőség nyílt Kelet Goutha felszabadítására. Valószínűleg ezek az akciók egy nagyobb művelet részei lesznek, amennyiben Al-Zabadaniban a Hadsereg végleg szétveri az Al-Kaidát és erőket tud átcsoportosítani ezeknek a vahabita fertőző gócoknak az eltörlésére.

Felvételen a Szíriai Arab Hadsereg támadásai a Déli Fronton:

15th Special Forces Division in ActionFootage of the 15th Special Forces Division of the 1st Army Corps of the Syrian Arab Armed Forces during operations in the South. Syrian Arab Army

Posted by Syrian Arab Army on 2015. június 25.

 

 

 

.

A megszálló vahabita terrorszervezetek “Déli Frontja” újra támadott

Az FSA “Déli Frontot” alkotó 54 vahabita terrorista frakció ismét támadást indított Daraa tartomány fővárosa és a stratégiai fekvésű Khirbet Gazaleh település ellen Dél-Szíriában. A déli arcvonalon a hadi helyzet hasonlóan alakult mint a korábbi hetekben. A szaúd-arábiai hírszerzők és jordániai társaik által támogatott és ellátott “mérsékelt felkelők”,valamint a Szíriában működő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra célja, hogy Khirbet Gazaleh elfoglalásával megszakítsák az összeköttetést Daraa és Damaszkusz között, valamint körbezárják Izra városát, ahol a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály Parancsokság települ és Dél-Szíria legerősebb nemzetvédelmi kontingense van.

Ez a támadássorozat is eredménytelennek bizonyult, mert az 5. Hadosztály egységei és a nemzetvédelmiek ismét visszaverték a külföldi hatalmak által támogatott és helyettük harcoló vahabita terrorista szervezeteket Khirbet Gazalehben és Daraa város Al-Manishijah-kerületében.

A Szíriai Légierő közben 40 légi támadásban semmisítette meg a terrorszervezetek utánpótlását és lerombolta mögöttes állásaikat Dara’a Al-Balad, Shejkh Miszkin, Nawa, Tal Al-Harra, Dzsasszim, és Inkhil településeken.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑