Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 20.

Haditudósítás a Deir Ezzorban vívott ISIS elleni csatákról

2016. 01. 20.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta az Al-Rawad kerületet Deir Ezzorban, az ISIS terroristái a tartomány délnyugati területén újabb támadást indítottak a kormányerők bázisa ellen.

Deir Ezzor tartomány északnyugati területén a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára teljesen ellenőrzése alá vonták az Al-Rawad-kerületet, miután egész elmúlt éjjel kemény harcokat vívott az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseivel.

Egy Deir Ezzorban állomásozó katonai forrás szerint a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Shajtaat szunni törzsi harcosokkal, valamint a 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandár alegységeivel visszalfoglalták a kiemelt fontosságú kerületet, amelybe a megszálló ISIS teroristák szivárogtak be az elmúlt éjjel.

A hadsereg képviselője a továbbiakban hozzátette, hogy Al-Baghilijah települést biztosították annak ellenére, hogy az ISIS terrorszervezet és más vahhabita terrorista média aktivisták az Euphrates-folyó melletti terület teljes saját maguk általi elfoglalásáról beszéltek.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők azon dolgoznak, hogy megerősítség az Ajjashban található fegyverraktár védelmét, amit az ISIS fegyvesek szombaton egyidőre ellenőrzésük alá vontak.

Az ISIS terrorszervezet az ötödik támadást indította a 137. Dandár parancsnoksága ellen Deir Ezzorban.

Deir Ezzor tartomány délnyugati területén az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet megindította az ötödik támadását a 137. Gépesített Dandár parancsnokságát befogadó bázis ellen Dzsabal Al-Thardeh közelében, miután a nagy kiterjedésű bázis elleni korábbi támadási kísérletet a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály, 137. Dandárának katonái visszaverték.

A támadás damaszkuszi idő szerint délelőtt 10.00 órakor kezdődött, amikor az ISIS terroristák egyidőben megrohamozták a 137. Dandár parancsnokságának bázisát a nyugat és az északi oldalon; ezt a támadási kísérletet a Szíriai Arab Hadsereg bázist védő katonáinak heves ellenállása visszaverte a Deir Ezzor Katonai Repülőtér közelében.

Tegnap az ISIS terrorszervezet médiacsatornákon keresztül közölte, hogy ellenőrzik a légvédelmi rakétaosztály bázisát a Deir Ezzor Katonai repülőtértől délre; azonban ma reggel számos jelentés a légi támaszpontot védő alegységektől közölte, hogy a terrorista csoport az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő erőteljes bombázásai miatt képtelen volt tartani a vonalait, a repülőtértől délre lévő vonalait, Dzsafra és és Al-Murrijah falvak körül.

Jelenleg az ISIS terrorszervezet arra tesz kísérletet, hogy elfoglalja Al-Baghilijah körzetét; azonban képtelenek áttörni az északi ellenőrző pontot, ami a körzetbe engedné őket.

Az összecsapások jelenleg is zajlanak a Szíriai Arab Hadsereg 104. Légideszant Dandára és az ISIS terroristák között a rádió adótorony és Al-Baghilijah település közelében.

Az ISIS terrorszervezet 70-nél több fegyveresét vesztette el tegnap Deir Ezzorban

Hoszein Mortada libanoni újságíró jelentése szerint az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet 70 fős veszteséget szenvedett a mai napon az Al-Baghilijah körzetében vívott harcokban Deir Ezzor tartományban, ez az egyik legvéresebb nap ebben a kiemelt fontosságú csatában, Kelet-Szíriában.

A Deir Ezzor tartományból érkező jelentések megemlítik, hogy a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára offenzívába kezdett az ISIS ellen Al-Baghilijah körül, miután az ISIS terroristák ma korán reggel megkíséreltek betörni a településre.

Egy katonai forrás Deir Ezzorból közölte, hogy a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandár katonái kimentettek két családot az ISIS terroristák fogságából, akiket túszként tartottak a rádió adótorony közelében. A kimentett polgári személyek jó egészségi állapotban vannak.

A Szíriai Arab Hadsereg 104. Légideszant Dandára jelenleg az ISIS terroristák által elfoglalt pontokat próbálja visszafoglalni Al-Baghilijah körzetében; azonban az egész arcvonal oda-vissza folymatosan változik, mindkét oldal offenzívában van a csata során.

Az ISIS még mindig megkísérli a betörést a 137. Gépesített Dandár parancsnokságának otthont adó bázisra, Deir Ezzor délkeleti részén. A jelentések szerint a bázist védő katonák újra visszaverték a támadást.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑