Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 26.

Haditudósítás a Szíriai sivatagban dúló harcokról

2015. 08. 26.

A szíriai kormányerők ellentámadásba fogott Palmyra és Deir Ezzor városok környékén.

A Szíriai Arab Hadsereg harcol az ISIS ellen a Dzsazal-hegységtől Palmyráig

Palmyrához közel egy szíriai tank támadja az ISIS állásait.

Vasárnap éjjel a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 67. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF), a Sivatagi Sólymok Dandárral (Liwa Szukkur Al-Szahra) és egy kontingenssel a Tigris Alakulatok (Kuwat Al-Nimr) állományából ellentámadásba lendültek a Dzsazal-hegységnél Homsz tartomány észak-keleti területén miután az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet offenzívába kezdett ezen az arcvonalon két héttel ezelőtt.

A Szíriai Fegyveres Erők ellentámadása vasárnap éjjel sikeresnek bizonyult, mert a jelentések szerint tovább nyomultak délre a Dzsazal-hegység vonulatától Palmyra (Tadmur) irányába miután heves tűzharcba kerültek az ISIS terroristákkal és szétzúzták az említett megszálló terrorszervezet védelmi vonalait.

Az éjszakai kemény összecsapások után a Szíriai Fegyveres Erők folytatták előretörésüket Palmyra városába a Dzsazal-hegységbeli állásaikból, megsemmisítve a terroristák négy páncélozott járművét, amelyek 23 milliméteres légvédelmi gépágyúkkal voltak felszerelve miközben likvidáltak 20-nál több ellenséges fegyverest a terrorszervezet soraiból hétfő reggel.

A Dzsazaltól délre húzódó arcvonal kiemelten fontos a Szíriai Fegyveres Erők palmyrai offenzívájában, mert közvetlen hozzáférést biztosít a történelmi városhoz; észak-nyugatra van az Al-Amarijah körzettől, a negyedtől, ami Palmyra északi szektorában helyezkedik el.

Eközben Palmyra nyugati részén a Szíriai Fegyveres Erők folytatták rohamukat az ISIS terroristák állásai ellen a Palmyrai Autósiskolánál és az Al-Kadri gazdaságoknál. Itt a harcok még ma reggel is tartottak.

A Szíriai Arab Hadsereg felmentette az Al-Dzsourah-kerületet Deir Ezzorban az ISIS terroristák blokádja alól

deir ezzour

A szíriai kormányerők civileket mentet ki a terroristák fogságából

Deir Ezzor város Al-Dzsourah-kerületének lakosai számára a mindennapi élet borzasztóan embertelen körülmények között telt az utóbbi hat hónap folyamán, mert az “Iraki és Levaneti Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei ostrom alá vették a tartományi főváros északi szektorában lévő kerületet.

Szerdán reggel a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára együttműködve a 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandárával és a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) végül felszámolta az Al-Dzsourah kerületet sújtó ostromot miután áttörtek az ISIS terroristák harcállásain az Al-Kuszur-kerületnél.

Szerdán reggel az ostromzár áttörését követően a Szíriai Fegyveres Erők elkezdték humanitárius segélyek szállítását az Al-Dzsourah-kerület 20000 lakója számára, ellátva őket alapvető élelmiszerekkel, gyógyszerekkel és nagy mennyiségű palackozott vízzel annak érdekében, hogy elviselhetővé tegyék a tartományi fővároson belüli hőséget.

Az Al-Dzsourah-kerületben elért sikeres műveletet követően a Szíriai Fegyveres Erők megtisztították az Al-Murrijah melletti gazdaságok területét a terrorszervezet ellen vívott intenzív harcokban a falunál, ami keletről határos a Deir Ezzor Katonai Repülő Bázissal.

A Szíriai Fegyveres Erők és az ISIS terrorszervezet közötti harcokat jelentettek csütörtökön az Al-Rashidijah, Al-Hamidijah, Al-Dzsubejleh, Shejkh Jasszin, Al-Husszeinijeh kerületekből és a Régi Repülőtér szomszédságából Deir Ezzor városában.

Al-Dzsafraban a Szíriai Fegyveres Erők megtámadták az ISIS terroristák fedezékeit Dzsafra-Hatla vonalában, likvidálva 13 ellenséges megszálló fegyverest és megsemmisítve egy páncélozott járművet, amely 12,7 milliméteres DSK géppuskával volt felszerelve.

Videófelvétel a Szíriai Köztársasági Gárda elpusztítja az ISIS terroristák egyik harcállását Deir Ezzor város Al-Dzsubejleh-kerületében:

إحدى عمليات رجال الحرس الجمهوري في دير الزور #مجموعة_نافذ_اسد_الله تدمير انفاق ومقرات للعصابات الارهابية المسلحة في حي …

Posted by ‎شبكة أخبار دير الزور Deir AL-Zour-News‎ on 2015. augusztus 19.

Orientalista.hu – Szíria Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑