Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 10. 16.

Haditudósítás Aleppo frontvonalairól

2016. 10. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg több területet foglalt el Északkelet-Aleppoban

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei végigsöpörnek Aleppo város északkeletei negyedein, elfoglalva számos helyszínt a Fatah Halab vahhabita terrorista koalíció fegyvereseitől.

Október 14.-én a Szíriai Köztársasági Gárda 102. Dandára és a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység teljesen ellenőrzése alá vonta a fűrészüzemek és a bányák területét keletre az Al-Owejdzsa kerülettől.

Az említett körzetek elfoglalása után a Szíriai Fegyveres Erők ma áttörték a Fatah Halab terroristáinak védelmi vonalait Al-Aradh Al-Hamraban, kemény harcok után elfoglalva a kerület legnagyobb részét.

A mostani előretörésükkel Északkelet-Aleppoban, a Szíriai Fegyveres Erők elérték a stratégiai fekvésű Hanano ifjúsági lakónegyed peremét. Amennyiben ezt a körzetet sikerül megtisztítani, akkor a vahhabita terroristák elvesztik egyik legfontosabb bázisukat térségben.

Kelet Aleppoban folytatódik az offenzíva

Számottevő előrenyomulásukat követően a dzsihádista terrorszervezetek (a fő sodorvonalbeli média szerint: “felkelők”) által megszállt Kelet-Aleppoban a szíriai kormányerők elérték a Hajdarijah ifjúsági lakónegyedet, északra Hanano kerülettől.

Egy katonai forrás kizárólagosan az Al-Masdar News hírújsággal osztotta meg, hogy az előretörés a kormányerők Brejdzs magaslatokon lévő állásaiból indult ki, amelynek során a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elfoglalták a fűrészüzemek területének maradékát, Madzsbalt, Kasszaratot és a Mezőgazdasági Főiskolát, amelyek már Inzarat kerületen belül vannak.

aleppo-terkep-2016-10-15

Az előrenyomulás során a szíriai kormánycsapatok egy kilométer szélességben és mélységben törték a dzsihádista fegyveresek védelmi állásait, valamint végeztek 42 vahhabita terroristával, miközben 30 másikat megsebesítettek a városszerte folyó harcokban.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei új hadműveletet indítottak nyugatra az Aleppoi repülőtértől. Előrenyomultak egészen a Najrab-híd és az Al-Mijszar kerület között húzódó vonalig, miközben elfoglalták az Al-Ard Al-Hamra térségét.

Ez a megtisztított körzet egy 200×200 méteres területet jelent rajta több épülettömmbel, amelyek a Kelet-Aleppo felé vezető repülőtéri főút mellett helyzkednek el. Mivel a Szírai Arab Hadsereg folyamatosan változtatja a frontvonalat Kelet-Aleppoban, emiatt a dzsihádista fegyveresek képtelenek szilárd védővonalat kiépíteni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑