Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 09. 06.

Haditudósítás az észak-szíriai frontvonalakról

2016. 09. 06.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Ramuszeh tüzérségi bázist Dél-Aleppoban

Fontos új fejlemény, hogy a Szíriai Arab Hadsereg teljesen visszafoglalta a Ramuszeh Tüzérségi Bázist Dél-Aleppoban, miután két irányból rohamozták meg az erődített létesítményt.

Ez a hír néhány órával azután érkezett, hogy a hadsereg elfoglalta a szomszédos Fegyverzettechnikai Főiskolát (az is a katonai akadémiák része, amelyeket Ramuszeh Katonai Komplexumnak is neveznek).

A továbbiakban a Szíriai Arab Hadsereg teljesen ellenőrzése alá vonta a Dzsamijat-dombot és az Ammarah-dombot, két kiemelkedő pontot a katonai bázis közelében.

aleppo maps

A kormányerők offenzíváját a hadsereg Tigris Alakulatai vezették.

Ténylegesen szeptember 4-én Kelet-Aleppo vahhabita fegyveresek által megszállt negyedei még egyszer újra (fizikailag is) ostromzárba kerültek. A Ramuszeh Tüzérségi Bázist és számos közeli falut egy hónappal ezelőtt foglaltak el a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció fegyveresei, átmenetileg megszakítva az ostromzárat (ténylegesen ekkor sem tudtak utánpótlást juttatni kelet-aleppoi társaiknak, mert a hadsereg tüzérsége lehetetlenné tette a mozgást a Ramuszeh kerületen át.)

Megközelítőleg harminc dzsihádista fegyveres, elsődlegesen a Dzsabhat Fatah Al-Sham terrorszervezetből (korábban Al-Nuszra), halt meg a Ramuszeh Tüzérségi Bázison, tájékoztatta egy katonai forrás az Al-Masdar News hírújságot.

Azonban az előzetes jelentések arról, hogy a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Khan Tuman raktárbázist és benyomult a Ramuszeh kerületbe, hamisak.

Nagy tüzérségi tűz és elszórt összecsapások zajlanak Dél-Aleppoban, amikor ezen jelentés sorai íródnak, mostanáig a szíriai kormányerők előretörése megállt, mert a hadsereg katonái biztosítják és megerődítik az újonnan visszafoglalt helyszíneket.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a masszív előrenyomulást Dél-Aleppoban, miközben a vahhabiták visszaszorulnak

A Tigris Alakulatok, a Harakat Al-Nudzsaba iraki paramilitáris egység támogatásával elfoglalták a Khan Tuman melletti lőszer raktárbázist. – közölte az Al-masdarnews.

A Nudzsaba Mozgalom médiaszolgálata már tegnap közölte a jelentős bázis elfoglalásáról szóló híreket.

Ezenkívül a szövetséges egységek elfoglalták a szomszédos üzemanyag raktárbázist, ezután több irányból is a kormányerők tüzérségi eszközeinek hatókörébe vonták Maarata települést a Mutah magaslat, Szhrofah és több másik domb elfoglalásával a harcok dúlta Délnyugat-Aleppoban.

syria army2r1342

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalják Maarata települést, akkor sokkal jobb helyzetben lesznek, hogy biztosítsák a már visszafoglalt Karasszi falut és megszerezzék Khan Tumant; így nem csak visszaszerezhetik a dzsihádisták minden területi nyereségét, hanem több területet szabadíthatnak fel, mint amennyit az ellenséges offenzíva előtt birtokoltak.

Több mint 50 dzsihádista halt meg sikertelen támadás során Észak-Hamaban

– Egy katonai forrás a Szíriai Arab Hadseregtől közölte a SANA-val, hogy a Szíriai Fegyveres Erők vissza tudták verni a Dzsund Al-Aksza (Al-Kaida) vahhabita terroristáinak Dzsubbain település elleni masszív támadását, likvidálva több mint 50 megszálló fegyverest és megsebesítve több tucatnyit.

Megjegyzendő, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és a Légierő Felderítés elit katonái települnek ott és évek óta vaskézzel védik a települést, délre Kalaat Al-Madiktól.

hama térkép 160905

A kormányerők észak-hamai állásai ellen indított, kezdetben nagy erejűnek és veszteségek nélkülinek tűnő dzsihádista offenzíva kedvezőtlenné vált számukra és lesújtó minden pillanata, amikor a vahhabita fegyveresek sok tucat tapasztalt harcosukat és nagy mennyiségű harckocsit és páncélozott járművet veszítenek.

A “felkelőknek” titulált vahhabita terroristák az elkövetkező napokban valószínűleg az állásaik megerődítésére összpontosítanak, mert a Komhana, Maan és Dzsubbain településeknél vívott csatákat elveszítették és vele a kezdeményezést.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑