Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 25.

Felszabadult a Földközi-tenger partvidékén lévő utolsó fontos település Szíriában

2016. 01. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Al-Rabijah várost és három falut Észak-Lattakiában – jelenti az almasdarnews.com

Az “iszlamista felkelők” (értsd: vahhabita terroristák) erősségének számító Al-Rabijah elfoglalása hosszú ideig tartott a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei számára; azonban a kitartás végül eredményt hozott a kormányerőknek, amikor a tegnap reggel vívott rövid csatát követően kitűzhették a Szíriai Arab Köztársaság nemzeti lobogóját a város főterén, Észak-Lattakiában.

Egy katonai forrás szerint, aki az Al-Rabijaht felszabadító alegységekkel volt tegnap reggel, a Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 103. Dandára járt az élen a város felszabadítására indított hadműveletben, a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és az FSA fegyveresei ellen.

A Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára oldalán harcolt a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya, a Liwa Szukkur Al-Szahra (Sivatagi Sólymok) egység és a Nemzetvédelmi Erők (NDF). Az említett szövetségesek lényeges szerepet játszottak Al-Rabijah felszabadításában ma reggel és minden Észak-Lattakiában eddig végrehajtott hadműveletben.

Rabijah elfoglalásán kívül a Szíriai Arab Hadsereg 103. Dandára és szövetségesei teljesen ellenőrzésük alá vonták Al-Rawda, Darvishan és Turusz falvakat a Turkmani-hegységben (Dzsabal Al-Turkman).

Al-Rabijah elvesztésével az “iszlamista felkelők” komoly bajban vannak Észak-Lattakiában.

Az utolsó erősség, amit a “felkelők” (értsd: megszállók) uralnak Észak-Lattakiában: Kinszibba falu, amely a Kurd-hegység (Dzsabal Al-Akrad) harmadik legmagasabb pontján fekszik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑