Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 13.

Haditudósítás Szíriából

2016. 03. 13.

A hadsereg stratégiai pontokat és falvakat biztosít Lattakia tartomány északi részén és terroristákat semlegesít Hama tartományban.

A hadsereg és a fegyveres erők egységei pénteken több faluban állították helyre a biztonságot és a rendet, valamint teljesen ellenőrzésük alá vontak számos stratégiai pontot Lattakia tartomány északi területén. Hama tartományban a kormányerők a Szíriai Légierő támogatásával vahhabita terroristákat semlegesítettek.

Lattakia tartomány:

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a hadsereg egységei helyreállították a rendet és a biztonságot Haret Mazaleh, Haret Al-Tahun, Al-Kasztal és Hir Debbin falvakban, Lattakia tartomány északi területén.

A forrás hozzátette, hogy a hadsereg egységei ezenkívül ellenőrzésük alá vonták az Al-Kalaa-hegyet, valamint a 394., 444.5., 417.5., 400., 500., 656.6., 499.5., 409.5. és 529.5. számú stratégiai pontokat a tartomány északi részén.

A hadsereg ellenőrzése alá vont 8 falut Aleppo tartományban és 70 Al-Nuszra terroristával végzett Hama tartományban

A katonai forrás közölte, hogy a hadsereg új térségeket vont ellenőrzése alá Aleppo tartományban, miután 8 faluban semlegesítette a megmaradt ISIS terroristákat, keletre Khanasszertől.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták Haijat Szaghira, Zabad Al-Tawileh, Al-Kaleah, Hakil és Khirbet Al-Musz falvakat, a Darihem-mezőt és az Al-Bohut-magaslatot, miután kemény harcokat vívtak az ISIS terrorszervezettel, amelynek során több terrorista elesett vagy megsebesült, miközben a maradékuk elmenekült Al-Rakka felé.

Ezek a falvak és körzetek 12 kilométeres mélységben és 9 kilométer szélességben terülnek el keletre a Khanasszer – Al-Szafira útszakasztól, délkeletre Aleppotól egészen a Dzsabbul-tóig, így sikerült tovább növelni az országút mentén a biztonsági zónát.

A műszaki alegységek hatástalanították a terroristák által telepített robbanó szerkezeteket és gyalogsági aknákat, amelyeket azok a hadsereg előretörésének akadályozására raktak le.

Hama tartomány:

Több mint 70 Al-Nuszra terrorista halt meg egy katonai művelet során és 5 gépjármű semmisült meg, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve, a központi fekvésű Hama tartományban.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a hadsereg egységei hajnali órákban csaptak össze a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terroristáival, akik megtámadták Maan, Tajjebet El-Eszm, Al-Shaata, Karah falvakat és az Al-Rai hegy környékét Szuran körzetében, északra Hama városától.

A forrás megerősítette, hogy a terroristák kudarcot vallott támadása során 70 fegyveresük meghalt és 4 felfegyverzett gépjárművük megsemmisült.

A hadsereg és a fegyveres erők egységei a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet 37 tagját semlegesítették Hama tartomány északnyugati területén, közölte egy katonai forrás a SANA-val.

A forrás elmondta, hogy a terroristákkal akkor végeztek, amikor azok megpróbáltak beszivárogni Kafr Nabuda, Al-Habbit és Albana helységek felől Tal Al-Szakhr, Al-Hamamijat, Al-Maghir és Bridedzs településekre.

A forrás ezenkívül elmondta, hogy a Szíriai Légierő 20 ISIS terroristával végzett Abud Dali, Szuha, Akairbat, Dzsana Al-Ulbawi, Kasztal Al-Wesztani és Dzsub Al-Rihan helységekben, Hama tartomány keleti területén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑