Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 20.

Haditudósítás Szíriából

2016. 08. 20.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah új támadást indítottak egy kiemelt katonai létesítményben Délnyugat-Aleppoban.

Tegnap a Szíriai Fegyveres Erők, a libanoni ellenállás, a Hezbollah támogatásával egy új támadást indítottak a hadászati jelentőségű Tüzérségi Akadémia területén Dél-Aleppoban, miután tegnap nagy létszámú erősítés érkezett erre a frontvonalra.

A Szíriai Köztársasági Gárdával és a Hezbollahval az élen, a kormányhű erők megrohamozták a Tüzérségi Akadémia keleti oldalát, ahol összecsaptak a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Haderege”) terrorista koalíció fegyvereseinek nagy létszámú kontingensével.

Eddig nem jelentettek területi szerzeményt a Tüzérségi Akadémiánál; azonban a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah ezen kiemelten fontos katonai létesítmény elleni támadásnak még mindig a kezdeti szakaszában vannak.

Eközben délre Aleppo városától, a Szíriai Fegyveres Erők, oldalukon az Iráni Forradalmi Gárdával (IRGC) és a Harakat Al-Nudzsaba iraki paramilitáris egységgel, új támadást indítottak Al-Karasszi falunál.

Al-Karasszi számít a stratégiai Khan Tuman város kapujának, amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalják a várost, akkor zárótűz alatt tudják tartani az Aleppo-Damaszkusz (M-5) országutat.

Nagy hatótávolságú orosz bombázók lerombolták az ISIS terrorszervezet állásait Deir Ezzorban

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” terrorszervezethez tartozott számos helyszín elpusztult Deir Ezzor tartományban.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium nyilatkozata szerint nagy hatótávolságú TU-22M3 bombázóik és SZU-34 vadászbombázóik megsemmisítették az “Iszlám Állam” nevű terrorentitás lőszerraktárát, üzemanyagtárolóját és egy vezetési-irányítási központját ebben a sivatagi tartományban, Kelet-Szíriában.

orosz légierő 333

Eközben pénteken reggel, az Orosz Légierő folytatta légi támadásait a földgázban gazdag kelet-homszi térség felett, elpusztítva számos célpontot Szukhanah és Arak településeken.

Egy tadmuri (Palmyra) katonai forrás szerint az Orosz Légierő több páncélozott járművet semmisített meg, amelyek a kelet-homszi olajvezeték mentén foglaltak tüzelőállásokat.

A Szíriai Arab Hadsereg az eddigi legnagyobb támadást indította Dél-Aleppoban egy kiemelt katonai bázison

Tegnap a Szíriai Fegyveres Erők eddigi legnagyobb támadásukat indították az aleppoi Tüzérségi Akadémia területén, elfoglalva egy fontos magaslatot a déli oldalon, amelyről belátható a katonai létesítmény.

A Szíriai Fegyveres Erők, élükön a Tigris Alakulatokkal, elfoglalták Tal Al-Akrat, egy nagyobb magaslatot, amely a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege) terrorista szövetség ellenőrzése alatt volt azóta, amikor megszállták az aleppoi Tüzérségi Akadémia területét.

A Tigris Alakulatok egy tisztje közölte az Al-Masdar News híroldal tudósítójával, hogy a Szíriai Fegyveres Erők kitartóan támadják a Tüzérségi Akadémiát, miközben az Orosz Légierő a “dzsihádista felkelőket” (értsd: vahhabita terroristákat) bombázza számos helyszínen a harcok körzetében.

Az aleppoi Tüzérségi Akadémia egy stratégiai bázis, amely az Al-Ramuszeh kerületben fekszik; kiemelte jelentőségű a Szíriai Arab Hadsereg főparancsnoksága számára, mert hozzáférést enged a kormányerők Aleppo városába vezető eredeti ellátási útvonalához.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a vahhabita terrorszervezetek Dél-Aleppoba vezető utánpótlási vonalát

A Szíriai Fegyveres Erők az eddigi legnagyobb offenzívájukba kezdtek az aleppoi Tüzérségi Akadémia területén, a déli oldalán támadva meg a kulcsfontosságú katonai létestíményt a tartományi főváros déli szektorában.

A Tigris Alakulatokkal az élen a Szíriai Fegyveres Erők a kiemelt Tal Al-Tiszleh magaslat elfoglalásával kezdték, amely közvetlenül délta fekszik az aleppoi Tüzérségi Akadémiától.

Tal Al-Tiszleh elfoglalását követően a Szíriai Fegyveres Erők ellenőrzésük alá vontak egy másik dombtetőt a Dzsaish Al-Fatah terroristáitól, elvágva ezzel a megszállók fő utánpótlási vonalát a Khan Tuman és Ramuszeh közötti útszakaszon

A Szíriai Fegyveres Erők által elfoglalt magaslatot “Tal Akra” néven azonosították, amely a Szhurfah bánya és Dzsamijat dombjai közelében fekszik Dél-Aleppoban.

A Szíriai Fegyveres Erők által likvidált sok “dzsihádista” (értsd: vahhabita terrorista) között volt az Anszar Al-Iszlam terrorszervezet katonai vezetője “Abu Leith Al-Tuniszi”.

Abu Leith Al-Tuniszi számos más fegyveressel együtt halt meg Tal Mahrukatnál, közüttük voltak: Muhadzser Al-Kurdi, Abu Muhhaman Al-Kurdi, Abu Zakarijah Al-Kurdi és Habib Al-Kurdi.

A Szíriai Fegyveres Erők jelenleg számos pontot támadnak Dél-Aleppoban, céljuk a kiemelt jelentőségű Tüzérségi Akadémia területének visszafoglalás a “dzsihádista felkelőknek” nevezett vahhabita terroristáktól.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑