Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 22.

Haditudósítás Szíriából

2015. 03. 22.

A Hadsereg teljesen visszafoglalta a Handarat kerületet Aleppoban és folytatja a vahabita terrorszervezetek szétzúzását más körzetekben.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg szerdán sikeres hadműveletet indítottak vahabita terrorszervezetek ellen különböző körzetekben, helyreállítva a teljes ellenőrzésüket a Handarat kerület felett Aleppo városában.

Aleppo tartomány:

A Hadsereg egyik egysége helyreállította a teljes ellenőrzést Handarat felett Aleppo tartományban, miután likvidálta az ott garázdálkodó utolsó terrorista kontingenst, közölte egy katonai forrás a SANA helyszíni tudósítójával.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg más egységei végeztek több vahabita fegyveressel Hajjanban, nyugatra a Najrab repülőtértől, az Al-Mallah környéki gazdaságoknál, Tal Al-Madafehben és Kafr Hamra falvakban Aleppo tartomány területén.

Még kedden egy katonai alegység terroristák fedezékeit és manőverező csoportjaikat támadta az egykori Handarat menekülttábor területén Aleppo észak-keleti részében, megölve sok terroristát és megsemmisítve fegyverzetüket és lőszerkészletüket. Eközben egy másik alegység különleges műveletben likvidált vahabita fegyvereseket, megsemmisítette lőszereiket, fegyvereiket Bizaa településen 35 kilométerre észak-keletre Aleppo városától.

A Hadsereg ezenkívül még sok terroristával végzett és járműveiket is megsemmisítette a Handarat menekülttáborban, Raszm Al-Abudban, Al-Kasztilloban Aleppo tartomány területén.

Idleb tartomány:

A Hadsereg megtámadta az úgynevezett “Ahrar Al-Sham” terrorszervezet egy rejtekhelyében megbúvó fegyvereseket, likvidálva 16 terroristát Binish település környékén Idleb tartományban.

A halott terroristák többsége külföldi állapolgár volt. A hatóságok a Juszef Kabala nevű vahabita terroristát azonosították a halottak között.

Hadsereg ezenkívül terrorista búvóhelyeket rombolt le és megsemmisítette járműveiket Binishben, Szaminban és Szarakvibben Idleb tartomány területén.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg egységei sok terroristával végeztek Ajn Al-Bardában, Dzsidar Bakafunban és Abu Al-Duhur térségében Idleb tartomány északi részén.

Daraa tartomány:

A Fegyveres Erők és a Hadsereg egy egysége hadműveletet indított vahabita terroristák megsemmisítésére a Daraa és Khrab Al-Sham közötti országúton, megölve sok fegyverest és megsemmisítve 3 fegyverekkel és lőszerekkel megrakott járművet.

A Hadsereg egy másik egysége a “Liwa Shuhada Al-Jarmuk” nevű terrorista csoport több tagjával végzett és megsemmisítette fegyverzetüket és lőszereiket Szida faluban, megközelítőleg 10 kilométerre Daraa városától keletre.

Egy másik katonai alegység megsemmisítette terroristák egy gyülekező csoportját, megölve és megsebesítve sokukat keletre az Al-Gharijeh Al-Gharbijeh faluban található hídtól, ami a nemzetközi főút közelében helyezkedik el Daraatól észak-keletre.

Eközben egy katonai alegység folytatta a Kafr Nisszadzs településen garázdálkodó vahabita terroristák megsemmisítését, likvidálva több Dzsabhat Al-Nuszra tagot és más fegyveres csoportokhoz tartozókat elpusztítva fegyverzetüket, lőszerkészletüket és járműveiket.

Más katonai egységek műveleteket hajtottak végre Bilal Al-Habashitól délre és az Al-Khalil mecset környékén Daraa Al-Baladban Daraa városán belül. A hadművelet több terroristák által használ jármű megsemmisítését eredményezte, miután a Dzsabhat Al-Nuszra, az úgynevezett “”Liva Al-Tauhid Al-Dzsanub”, “Mudzsahidi Horan Zászlóalj” és a “Madfaijet Szidzsil Zászlóalj” terrorszervezetek tagjai meghaltak és megsebesültek.

“Egy összpontosított hadművelet során katonák megtámadták terroristák búvóhelyeit Khurbet Al-Hadzsadzsijehben északra Nava várostól, megöltek és megsebesítettek több Al-Nuszra Fronthoz tartozó terroristát és megsemmisítették fegyverzetüket és lőszerkészleteiket” – közölte egy katonai forrás a SANA-val.

A forrás hozzátette, hogy hadműveletekben sok takfiri terrorista hullott el a hadászatilag fontos helyen fekvő Tal Hamad térségében, ami összeköti Nava és Shejkh Miszkin városokat.

Vahabita terrorista csoportok mozgását követve a Hadsereg egyik alegysége megsemmisített egy vahabita fegyveresekből álló kontingenst Al-Gharia Al-Gharbia és Al-Gharia Al-Sharkvia települések között észak-nyugatra Daraa városától.

Egy katonai forrás közölte, hogy a Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei sok terroristával végeztek és megsemmisítették azok telepített aknavetőit és motorkerékpárjaikat Daraa Al-Baladban, Atamanban, Al-Nuimában, Tafaszban és Daelben Daraa tartomány területén.

Lattakia tartomány:

A Hadsereg megsemmisített egy terrorista vezetők számára kiépített erődített fedezékrendszert Szalmában, Lattakia tartományban.

Homsz tartomány:

A Hadsereg több vahabita terroristát megölt és megsemmisítette egy fegyverraktárukat Um Szahridzs városában Homsz tartományban.

Korábban a Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei terroristák búvóhelyeit és gyülekező csoportjait számolták fel Al-Rasztanban és megöltek sok az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezethez tartozó vahabita fegyverest Dzsabab Hamad és Rahum településeken a központi fekvésű Homsz tartomány keleti részein.

Hama tartomány:

A Hadsereg terroristák erődítményeit rombolta le Akerbatban, Al-Kvasztalban, Al-Wasztaniban, Al-Latamnehben és Atshanban Hama tartomány területén, megölve sok terroristát.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség – SANA, sana.sy)

Megosztom:

,
Back to Top ↑